LŠ - Linkoln ispisao istoriju, prošli i "Krstaši"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 07.07.2015.
23:29
Izvor: Sportske.net

Sve četiri revanš utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona odigrane su u utorak nakon čega je postalo jasno ko su ekipe koje su se domogle naredne runde takmičenja.

Povezane vesti

Revanš utakmicama odigranim u utorak uveče stavljena je tačka na prvo kolo kvalifikacija za grupnu fazu najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Mesto u drugoj rundi kvalifikacija obezbedili su šampioni Severne Irske, Gibraltara, Velsa i Jermenije, dok su takmičenje na startu završili estonska Levadija, B36 iz Toršavna, Folđore iz San Marina i Santa Koloma iz Andore.

Dvanaestostruki uzastopni šampion Gibraltara, ekipa Linkolna, ispisala je istoriju plasmanom u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi put od kada timovi sa Gibraltara učestvuju u kvalifikacijama za evropska takmičenja šampion se domogao druge runde i to zahvaljujući trijumfu na gostovanju Santa Kolomi.

Zahvaljujući golu u gostima u drugo kolo kvalifikacija plasirali su se i Krusejdersi iz Severne Irske, dok su velški TNS i jermenski Pjunik novim pobedama potvrdili svoja mesta u drugoj rundi takmičenja.

Rezultati revanš susreta prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

Levadija (Est) - Krusejders (Sir) 1:1 (1:1) (prva utakmica 0:0)
Santa Koloma (And) - Linkoln (Gib) 1:2 (1:0) (prva utakmica 0:0)
TNS (Vel) - B36 Toršavn (Far) 4:1 (2:0) (prva utakmica 2:1)
Folđore (San) - Pjunik (Jer) 1:2 (0:2) (prva utakmica 1:2)

U drugom kolu kvalifikacija TNS će se sastati sa Videotonom, Linkoln sa Midtjilandom, Krusejdersi sa Skenderbegom a Pjunik sa Moldeom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas