LŠ - Oršić i Petković ne mogu sami, Milan prekinuo "prokletstvo" dugo devet godina!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 14.09.2022.
20:38
Izvor: Sportske.net

Remi u Varšavi.

. EPA-EFE/Roberto Bregani
. EPA-EFE/Roberto Bregani

Povezane vesti

Fudbaleri Milana savladali su Dinamo Zagreb sa 3:1 u drugom kolu grupe "E" Lige šampiona.

Ovim trijumfom "rosoneri" su prekinuli "post" dug devet godina bez pobede u Ligi šampiona na svom "San Siru". Pre Dinama, Milan je kod kuće u elitnom takmčienju savladao šktoski Seltik još 2013. godine.

Nije odigrala ekipa Stefana Piolija sjajnu utakmicu večeras, naprotiv, ali su ipak stigli do značajne pobede, može se reći, na iskustvo.

Fudbalsku "uspavanku" na "San Siru" prekinuo je dosuđeni penal za domaćina u poslednjim trenucima prvog dela. Šutalo je u svom šesnaestercu nesmotreno reagovao i oborio Leaa, odgovornost je preuzeo Olivije Žiru i doneo vođstvo "rosonerima".

Posle samo dva minuta igre u drugom poluvremenu Milan je poveo sa 2:0. Opet je u centru pažnje bio Leao, ovoga puta asistirao je Aleksisu Salemakersu, a Belgijanac glavom matirao Livakovića.

Uspeli su "modri" da prepolove prednost protivnika u 56. minutu, sjajnu asistenciju Petkovića u gol je pretvorio Mislav Oršić.

Dileme oko pobedika razrešio je rezervista Tomaso Pobega u 77. minutu. Ernandez se sjajno ubacio po levom boku, poslao povratnu loptu, a momak koji se vratio sa pozajmice iz Torina zakucao loptu pod prečku Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U utakmici grupe "F" između Šahtjora iz Donjecka i Seltika odigranoj u Varšavi pobednika nije bilo, 1:1.

Oba gola viđena su u prvi pola časa. Seltik je stigao do vođstva u 10. minutu, nakon autogola Artema Bondarenka.

Izjednačenjei, ispostaviće se, bod prvaku Ukrajine doneo je napadač Mihailo Mudrik pogotkom u 29. minutu na asistenciju Sudakova.

Imala je ekipa iz Glazgova nekoliko sjajnih šansi da u drugom poluvremenu dođe do pobede, ali su Žota, Jakumakis i Maeda bili neprecizni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke