LŠ - ''Petarda'' u Barseloni, Siti brojao do četiri, novi poraz Milana

Autor: Darko Mitrović
utorak 01.10.2024.
22:56
Izvor: Sportske.net

Završene su još tri utakmice drugog kola Lige šampiona.

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Barselona - Jang bojs 5:0

Švajcarci su u očajnoj formi ove sezone, a Barsa je to večeras obilato koristila, za ubedljivu pobedu u drugom kolu Lige šampiona i prve bodove u elitnom evropskom društvu posle startnog poraza od Monaka.

Gosti su odolevali nepunih osam minuta, a onda odlična akcija Barse, na kraju Rafinja sa desne strane ubacuje loptu u peterac za Levandovskog koji ju je sproveo u mrežu - 1:0.

Rafinja se posle asistencije upisao i u strelce, i to u 34. minutu kada je jednu odbijenu loptu posle kornera sa desne strane uputio sa ivice peterca u gol za 2:0.

Samo tri minuta kasnije novi gol koji je praktično i rešio pitanje pobednika. Skraćeni korner za Barsu sa desne strane, odličan centaršut Pedrija, a Injigo Martinez se poklonio i udarcem glavom savladao golmana Kelera - 3:0.

U nastavku, posle samo šest minuta igre u drugm poluvremenu, Levandovski se i drugi put upisao u strelce. Još jedan prekid je bio koban za goste. Ponovo korner sa desne strane, Martinez je ponovo zahvatio loptu, ali se Levandovski ušunjao u peterac i glavom je sa metar-dva prosledio u gol za 4:0.

Ali, nije ni to bio konačan rezultat, pošto je u 81. minutu Kamara postigao autogol - 5:0.

Leverkuzen - Milan 1:0

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Znatno neizvesnije bilo je u Leverkuzenu, gde je Milan pretrpeo i drugi poraz u prva dva kola Lige šampiona. I pored najava italijanskih medija, Strahinja Pavlović nije bio u startnoj postavi Milana. Mreža ''rosonera'' se prvi put zatresla u 21. minutu kada je Bonifejs savladao Menjana, ali je taj pogodak naknadno poništen zbog ofsajda.

Početni rezultat je ostao na snazi sve do 51. minuta, a onda je Bonifejs još jednom našao put do mreže gostiju, ovoga puta je posle šuta Frimponga odbijenu lotu sproveo u mrežu - 1:0.

Gosti su u 79. minutu tražili penal pošto je Morata oboren u kaznenom prostoru, proveravala se ta situacija u VAR sobi, ali penala ipak nije bilo.

Tri minuta kasnije je Teo Ernandez bio u šansi, ali je prečka spasila ''farmaceute''. Morata zatim nije uspeo da odbijenu loptu pošalje u mrežu, pa će ''rosoneri'' imati za čime da žale.

Slovan Bratislava - Mančester siti 0:4

EPA-EFE/JAKUB GAVLAK

''Građani'' su u Bratislavi ostvarili očekivani trijumf nad Slovanom, i to su učinili prilično ubedljivo.

Već u osmom minutu je Siti poveo golom Gundogana, a samo sedsam minuta kasnije Foden je duplirao prednost gostiju, preciznim udarcem sa oko 12 metara u donji desni ugao protivničkog gola, posle akcije sa Dokuom - 0:2.

Čekalo se da propari i Erling Haland, a to se dogodilo u trinaestom minutu drugog poluvremena, kada je iskoristio Luisovu asistenciju kroz sredinu, izbegao ofsajd i u situaciji jedan na jedan sa protivničkim golmanom pogodio za 0:3, a konačan rezultat postavio je Mekati u 74. minutu sa nekih osam metara, na dodavanje Fila Fodena - 0:4.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke