LŠ - Real prokockao pobedu i prvo mesto, podvig Legije, blamaža Lestera!

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.12.2016.
22:36
Izvor: Sportske.net

Rešene su sve dileme, poznati su svi učesnici osmine finala Lige šampiona, posle večerašnjih preostalih mečeva poslednjeg, šestog kola grupne faze. Najveći obrt viđen u Madridu!

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

GRUPA E

Totenhem - CSKA 3:1

Leverkuzen - Monako 3:0

S obzirom da su Monako i Leverkuzen pre ovog kola ''zacementirali'' prvu, odnosno drugu poziciju na tabeli, više pažnje je privukao duel na ''Vajt Hart Lejnu'', gde je Totenhem ugostio CSKA, direktnog rivala za poziciju broj 3 koja vodi u Ligu Evrope u prolećnom delu sezone.

Počelo je iznenađujućim vođstvom gostiju iz Moskve, golom Džagoeva u 33. minutu, a na asistenciju našeg Zorana Tošića, ali samo pet minuta kasnije Dele Ali poravnava rezultat, da bi potpuni preokret Totenhemu doneo Hari Kejn u poslednjim trenucima prvog poluvremena - 2:1.

U nastavku, još jedan gol Dele Alija za 3:1.

Za to vreme u Leverkuzenu, ''Farmaceuti'' su lako izašli na kraj sa nekompletnom ekipom Monaka. Jurčenko je prelepim golom u 30. minutu doveo domaće u vođstvo, a njihovu prednost duplirao je Brant početkom drugog poluvremena - 2:0.

Ni to nije bilo sve, domaći su u 82. minutu iznudili penal, izveo ga je Vendel, pogodio prečku, ali je lopta pogodila golmana De Sanktisa u leđa i završila u mreži - 3:0

Golovi OVDE.

GRUPA F

Legija - Sporting 1:0

Real - Dortmund 2:2

Na ''Bernabeu'' smo gledali direktan duel za prvo mesto na tabeli u Grupi F i uslovno lakšeg rivala u osmini finala. Real je bio na pragu trijumfa, imao je dva gola prednosti, a na kraju ostao i bez pobede i bez prvog mesta!

U većem delu meča, u glavnoj ulozi bio je napadač Reala Karim Benzema, dvostruki strelac na ovoj utakmici. On je ''načeo'' goste u 28. minutu na asistenciju Karvahala, da bi u 53, posle centaršuta Hamesa Rodrigeza sa leve strane povisio na 2:0.

Rezultatska neizvesnost vraćena je osam minuta kasnije, kada su gosti iz Dortmunda izveli lepu akciju, a koju je posle asistencije Šmelcera realizovao Obamejang - 2:1.

Imao je Kristijano Ronaldo u 82. minutu sjajnu priliku da reši sve dileme, ali je umesto mreže pogodio stativu, da bi šest minuta kasnije Obamejang asistirao Rojsu koji poravnava na 2:2 i ostavlja ''Milionere na čelu tabele!

Golovi iz Madrida OVDE.

A u Varšavi, Legija i Sporting su se borili za opstanak u Evropi i treće mesto u grupi. Domaći tim, sa Radovićem i Prijovićem u ekipi, poveo je sa 1:0, golom Giljermea na asistenciju Prijovića u prvom poluvremenu.

Na drugoj strani je od prvog minuta zaigrao Lazar Marković, ali sa slabim učinkom, pa ga je trener Žesus zamenio u 59. minutu meča.


GRUPA G

Porto - Lester 5:0

Klub Briž - Kopenhagen 0:2

Pre večerašnjih mečeva u Grupi G, Kopenhagen je imao izglede da se domogne drugog mesta, ali je Porto već u prvom poluvremenu osujetio takav scenario.

Portugalski predstavnik je večeras pred svojim navijačima lako i ubedljivo savladao nemotivisanog šampiona Premijer lige i pobednika ove grupe.

Ipak, konačnih 5:0 je zaista prava blamaža Lestera kojom je pokvario odličan utisak u dosadašnjem toku takmičenja u Ligi šampiona.

Andre Silva je već u šestom minutu doveo Porto u vođstvo, da bi dvadeset minuta kasnije, Korona prelepim pogotkom duplirao prednost domaćina. A da sve do poluvremena bude poznato u ovoj grupi, potrudio se Brahimi u 44. minutu, za ubedljivih 3:0.

Međutim, Porto se ni time nije zadovoljio, pa je u nastavku prosto nokautirao rivala. Prvo je Silva iz penala u 64. minutu povisio na 4:0, a za petardu se pobrinuo Diogo Hota trinaest minuta kasnije - 5:0!

Za to vreme, Kopenhagen je rutinski slavio u Brižu, rezultatom 2:0, a najveći deo posla gosti iz Danske su odradili u prvom poluvremenu. Poveli su autogolom Mehelea u osmom, a na 2:0 povisio je Jorgensen sedam minuta kasnije.

Naš reprezentativac Andrija Pavlović nastupio je od prvog minuta u pobedničkoj ekipi, koja je večerašnjom pobedom ''overila'' treće mesto i plasman u Ligu Evrope.


GRUPA H

Juventus - Dinamo Z. 2:0

Lion - Sevilja 0:0

Posle monotonih 45 minuta u Grupi G, Juve se u nastavku pobrinuo za nešto više sadržaja. Zagrepčani su u Torinu odolevali do 52. minuta, kada je posle gužve na ivici kaznenog prostora Dinama, lopta došla do Iguaina, koji sa petnaestak metara, snažnim udarcem, šalje loptu u mrežu - 1:0.

Dvadesetak minuta kasnije, pitanje pobednika definitivno je rešio Rugani, posle kornera za domaće sa desne strane - 2:0.

Dakle, Dinmo je takmičenje u ovoj grupi završio bez ijednog boda i bez ijednog postignutog gola, uz gol-razliku 0:15!

Golovi iz Torina OVDE.

U Lionu je odigrana jedina utakmica bez golova večeras, bilo je 0:0, pa je Sevilja ostala na drugom, a Lion na trećoj poziciji.


Foto: Screenshot, rezultati.com

ls

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak