LŠ - Real "umrtvio" Liverpul, Benzema zadao poslednji udarac!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 15.03.2023.
22:53
Izvor: Sportske.net

"Crveni" nisu bili ni blizu velikog preokreta.

EPA-EFE/CHEMA MOYA
EPA-EFE/CHEMA MOYA

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Liverpul sa 1:0  u revanš meču osmine finala Lige šampiona odigranom na stadionu "Santjago Bernabeu".

Madriđani su prvi meč u gostima rešili u svoju korist sa 5:2 i potpuno zasluženo se plasirali u četvrtfinale.

Nadala se ekipa menadžera Jirgena Klopa da može do čuda večeras. Krenuo je Liverpul napadački od samog starta i imao dobru priliku već u sedmom minutu kada je posle greške Karvahala Salah uposlio Nunjeza, ali je Kurtoa odbranio udarac Urugvajca.

Sedam minuta kasnije videli smo najoblju šansu u prvom delu. Kros je centrirao sa desne strane pravo na glavu Ridigeru, a ovaj spustio loptu u peterac do Vinisijusa koji je šutirao, ali je Alison refleksnom reakcijom sačuvao Liverpul.

Pripretio je Real i u 20. minutu. Tada je Kamavinga sjajno šutirao sa distance, a Alison još boljom paradom skrenuo loptu koja je pogodila prečku i završila u koreneru.

Bio je Nunjez večeras najopasniji po gol Reala, ali ga je Kurtoa još jednom sprečio da postigne gol u 33. minutu. Tri minuta kasnije pokuašo je i Gakpo, ali se rezultat nije promenio.

Moglo je da sve bude rešeno posle osam minuta igre u drugom poluvremenu. Robertson je načionio kardinalnu grešku i poklonio loptu Benzemi koji je sjajno upsolio Valverdea, Urugvajac je ostao sam ispred Alisona, ali se spetljao i dozvoilo Brazilcu da mu uđe u udarac.

Deset minuta kasnije nova prilika za Valverdea, ovoga puta glavom posle centaršuta Modrića i ponovo loša reakcija ofanzivca Reala.

Mogao je Real da povede u 69. minuta kada je Vinisiijus sjajno prošao po levoj strani, uposlio Benzemu koji je iz izgledne pozicije loptu poslao daleko pored gola.

Ipak, narednu šansu Benzema je iskoristio. Igrao se 78. minut kada je Vinisijus najpre nesmotreno promašio loptu, ali onda sa zemlje lepo pronašo francuskog napadača kome nije bilo teško da loptu pošalje u praznu mrežu i tako otkloni sve dileme oko učesnika četvrtfinala.

Mogao je Real i do ubedljivije pobede, odličnu šasnu u drugom minutu sudijske nadoknade propustio je rezervista Rodrigo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke