LŠ - Šahtjor uneo nemir Portu i Barsi, "magični" Imobile ušao i "rešio" Seltik!

Autor: Mladen Heleta
utorak 28.11.2023.
20:38
Izvor: Sportske.net

Imobile je klasa.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Peto kolo Lige šampiona otvoreno sa po jednom utakmicom u grupama E i H.

Fudbaleri Šahtjora pobedili su Antvrepen kao nominalni domaćini sa 1:0 i najavili buran rasplet u grupi H, dok je Lacio na svom terenu savladao Seltik sa 2:0 i značajno se približio osmini finala.

Šahtjor je odlično otvorio meč u Hamburgu i poveo je već u 12. minutu.

Zubkov je centrirao sa leve strane, a Matvijenko između trojice igrača belgijskog tima glavom zakačio loptu i zatresao mrežu, za 1:0.

Ispostavilo se da je ovo i konačan rezultat, a Šahtjor je prema svemu viđenom morao ranije da reši ovaj susret.

Ukrajinski tim sada ima devet bodova i izjednačio se na čelu tabele sa Barselonom i Portom, uoči njihovog večerašnjeg meča na Monžuiku.

Šta god se tamo desi, Šahtjor je došao u situaciju da se protiv Porta u gostima u poslednjem kolu bori za plasman u nokaut fazu.

Šampion Belgije je pretpreo i peti poraz u elitnom takmičenju.

U Rimu smo gledali pravu "uspavanku" sve do 83. minuta, a onda se ukazao Ćiro Imobile, koji je zatresao mrežu Seltika dva puta u roku od 180 sekundi i doveo Lacio jako blizu osmine finala.

Pre toga se na terenu nije desilo apsolutno ništa vredno pomena, ali Imobile je ušao u 61. minutu sa klupe i kasnije potvrdio klasu.

Sjajni Italijanski napadač je u 83. minutu prvi put savladao Harta. Isaksen je šutirao, ali je lopta zakačila jednog igrača Seltika i došla do Imobilea, koji nije pogrešio.

Tri minuta kasnije isti protagonisti i isti epilog. Sada je Isaksen bio asistent, a Imobile je još jednom matirao Harta iz peterca i "zapalio" Olimpiko.

Lacio sada ima 10 bodova iz pet utakmica, a Atletiko osam, ali iz četiri meča. Fejenord ima šest bodova, a večeras nas čeka duel između holandskog i španskog kluba u Roterdamu. Seltik je ostao daleko sa jednim bodom na svom kontu.

Lacio u poslednjem kolu gostuje u Madridu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke