LŠ - Siti slavio na Etihadu, upozorenje zvano Rojs i velika nada za "milionere"!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 06.04.2021.
22:53
Izvor: Sportske.net

Dortmund postigao gol u gostima što bi moglo da im pomogne u revanšu.

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, fudbaleri Mančester sitija savladali su na domaćem terenu Borusiju iz Dortmunda rezultatom 2:1.

"Građani" su iskoristili prvu stvorenu priliku, posle velike greške Džana na sredini terena Kevin de Brujne je povukao kontru, da bi posle dodavanja Mareza Belgijanac matirao nemoćnog Hica u 19. minutu meča.

Arbitar Hategan je sredinom prvog poluvremena pokazao na penal za domaću ekipu posle duela Džana i Rodrija, ali je posle reakcije iz VAR sobe ipak preinačio odluku.

Do kraja poluvremena videli smo još jedan sporan momenat, ovoga puta na drugoj strani kada je dosuđen prekršaj nad Edersonom koji se sudario sa Belingemom.

Odmah po startu drugog dela igre, Haland je imao veliku priliku kada je izašao sam pred golmanom, ali je Brazilac odličnom intervencijom uspeo da sačuva mrežu.

Raspoloženi Foden je zapretio u kaznenom prostoru, nakon njega i De Brujne, da bi u 84. stigla kazna.

Akciju po sredini terena započeo je Džan, potom je Belingem uposlio Halanda koji je pustio loptu Rojsu, a Nemcu nije bilo teško da pogodi gol Edersona.

Pokušao je Siti do kraja meča da ponovo stigne do vođstva, a u tome je i uspeo u 90. minutu kada je Fil Foden doneo pobedu Sitiju posle dodavanja Gundogana.

Pobeda ekipe Pepa Gvardiole, ali i zlata vredan gol Rojsa za Dortmund pred revanš koji je na programu za osam dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke