LŠ - Surovi Osimen, Napoli perfektno do četvrtfinala!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 15.03.2023.
22:51
Izvor: Sportske.net

Sjajni Napolitanci!

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Dupla pobeda Napolija nad Ajntrahtom. 

Ekipa Lučana Spaletija je uspela da posle 2:0 iz prvog meča, savlada i u drugom Ajntraht, ovoga puta sa 3:0 (1:0) za ukupnih 5:0 iz dva meča!

Od starta je Napoli krenuo ofanzivno, Politano je šutirao, Trap odbranio i poslao loptu u korner, već je tada bilo jasno da će domaći biti veoma uporni da stignu i do trećeg gola u ovom dvomeču. 

Nastavili su domaći sa napadima, Kvarackelija i Osimen su pravili dosta problema gostima, ali je Trap u par navrata pokazao sigurnost. 

Kviča Kvarackelija je svoju drugu veliku šansu propustio u 43. minutu nakon odličnog prodora Zjelinskog, Poljak je uposlio sjajnog napadača kojem Trap brani udarac. 

I onda zaslužena prednost domaćina, igrao se drugi minut nadoknade, Lobotka spoljnom pronalazi Politana, bio je to centaršut koji je trajao prilično dugo, a Osimen je neshvatljivo bio sam, sve je to kaznio - 1:0!

Već početkom drugog poluvremena je bilo 2:0. Kvarackelija je ponovo bio začetnik, prebacio je loptu na desnu stranu, Di Lorenco na kraju šalje oštru loptu i Osimen pogađa drugi put. Činilo se da je povredio šaku jer je nezgodno pao prilikom postizanja gola, ali se vratio vrlo brzo na teren. 

Imao je Ajntraht dve šanse, preko Kamade i Borea, ali nisu bili prisebni u završnici, a na drugoj strani Sov faulira Zjelinskog u kaznenom prostoru, sudija pokazuje na belu tačku. 

Upravo je Zjelinski uzeo loptu, šutirao i pogodio

Mirno posle toga, nekoliko nepotrebnih faulova (zbog jednog Žezus dobio žuti karton), izveo je iz igre bitne igrače Lučano Spaleti, pa je ostalo 3:0, odnosno ukupno 5:0 u dva meča. 

Dakle, posle Milana i Intera, evo i Napolija među osam najboljih timova Evrope. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke