LŠ - ''Tobdžije'' i Bilbao prošli, silni Leverkuzen i Malme!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 27.08.2014.
22:38
Izvor: Sportske.net

Dobili smo i poslednjih 5 učesnika u Ligi šampiona, a domaći fudbaleri su večeras imali više znanja i sreće u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Poslednjih pet utakmica kvalifikacija za Ligu šampiona viđene su noćas, a bilo je nekoliko veoma interesantnih rezultata i jedno veliko iznenađenje.

Arsenal je, ipak, nakon dosta muke, uspeo da savlada neugodni turski Bešiktaš i da se na taj način sedamnaestu sezonu zaredom plasira u grupnu fazu Lige šampiona, iako je bio oslabljen u ovom meču neigranjem Artete, Žirua i Remzija, što zbog povreda, što zbog suspenzije.

Prvo poluvreme ekipa Arsenala je bila dosta bolji rival, Bešiktaš nije uspeo da uputi udarac ka okviru gola, a ''Tobdžije'' su po običaju ove sezone postigli gol u nadoknadi vremena, strelac je bio Aleksis Sančez na asistenciju Džeka Vilšira. Jedna diskutabilna odluka sudije Proense viđena je u prvom poluvremenu nakon starta Vilšira, ali je samo odmahnuo rukom.

Pogledajte gol OVDE.

Imao je Bešiktaš više loptu u svom posedu u jednom periodu drugog poluvremena, ali je Arsenal stvarao šanse. Neverovatnu je propustio Sančez u 75. minutu, da bi samo nekoliko sekundi kasnije Matje Debuši dobio drugi žuti karton. Videli smo reprizu iz prve utakmice kada je Remzi dobio crveni karton, dakle, i ovoga puta je Arsenal morao sa igračem manje do kraja meča.

Odmah je Arsen Venger izbacio Ozila i ubacio Čembersa, a mladić koji je stigao iz Sautemptona je odmah dobio žuti karton jer je ranije ušao u igru. Izdržali su fudbaleri Arsenala do samog kraja, ponovo ćemo ih gledati u LŠ.

Atletik Bilbao je još jedan učesnik u Ligi šampiona pošto je savladao Napoli Rafaela Beniteza sa 3:1 u drugom meču. Nakon prvog je bilo 1:1, a u drugom je španska ekipa bila dosta bolja u drugom poluvremenu kada je uspela da preokrene rezultat za veliko slavlje na ''San Mamesu''. Poveo je Napoli golom Hamšika u 47. minutu, ali je Aduric sa dva gola u periodu od 61. do 69. minuta uspeo da preokrene rezultat. Konačan je postavio Ibai u 73. minutu, tako da Bilbao slavi ulazak u Ligu šampiona, sasvim zasluženo nakon dve utakmice.



Leverkuzen je pokazao veliku dominaciju u odnosu na ekipu iz Danske, Kopenhagen. Već na samom startu meča Son je postigao gol za ekipu koja je u prvom kolu Bundeslige savladala Dortmund sa 2:0, a do kraja poluvremena su Kalhanoglu i Kisling uspeli da pogode i reše pitanje pobednika već u 31. minutu.

Do kraja meča viđen je još jedan pogodak, a strelac je ponovo bio Kisling.

Golovi OVDE.

Germany Soccer Champions League

foto: Beta

Ekipa koja je igrala 3:3 sa Partizanom, Malme, savladala je jednu od najboljih ekipa u Evropi prošle godine, Salcburg, sa ubedljivih 3:0 i tako se plasirali u Ligu šampiona.

Već nakon 11 minuta Malme je imao rezultat koji ih je vodio u grupnu fazu pošto je Rozemberg postigao gol iz penala, da bi samo osam minuta kasnije prednost bila duplirana preko Eriksena.

U drugom poluvremenu Rozenberg je ponovo pogodio, bilo je 3:0, a igrao se 84. minut, tako da je za sjajne napadače Sorijana i Alana bilo kasno da prorade i pokušaju da uvedu Salcburg u LŠ. Svakako, najveće iznenađenje današnjeg dana.


Poslednji učesnik LŠ saznaćemo nakon produžetaka koji se igraju u Bugarskoj gde igraju Ludogorec i Steaua.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke