LŠ - Tuhel i Čelsi već jednom nogom u polufinalu!

Autor: Stefan Matić
sreda 07.04.2021.
22:49
Izvor: Sportske.net

Strpljiva partija Tuhelovih izabranika.

EPA-EFE/JOSE MANUEL VIDAL
EPA-EFE/JOSE MANUEL VIDAL

Povezane vesti

Čelsi je prepustio inicijativu domaćinu, ali su "plavci" strpljivo čekali svoje kontre i greške igrača Porta. Maunt i Čilvel doneli verovatno i nedostižnu prednost pred revanš na istom stadionu narednog utorka (2:0). 

Portugalci su bolje započeli meč u Sevilji. 

Konseisaov tim je imao prvu veliku prilike preko Uribea, ali šut odlazi preko gola Mendija. Porto je imao i bolji posed, ali sve to pada u vodu posle fenomenalnog gola Mejsona Maunta. 

Engleski reprezentativac se po prijemu odlično oslobađa svog čuvara i šalje loptu u suprotan ugao golmana. Čelsi vodi od 32. minuta sa 1:0

Kod domaćina najviše je pretio Pepe, ali stameni štoper bez gola u prvih 45. minuta. Po povratku sa pauze, Maunt asistira Verneru, ali bez gola Nemca. Porto je takođe imao odlične šanse. Mendi je odlično branio posle šuta Marege u 51. minutu. Videli smo onda i gol Porta pet minuta kasnije, ali Pepeov pogodak se neće računati zbog ofsajda njegovog saigrača. 

Minuta kasnije svoj šut je oprobao i Dijaz, ali bez promene. Čelsi je imao fenomenalnu priliku. Videli smo nemačku vezu na delu, Verner upošljava Haverca, ali šut bivšeg "farmaceuta" ide pored gola iz više nego izgledne šanse. 

Marega je u jednom momentu i tražio penal posle duela sa Džejmsom, ali sudija ne pokazuje ništa. 

"Plavci" su imali sjajnu kontru u 84. minutu, rezervista Pulišić šutira snažno i pogađa prečku. Čelsi je ipak došao do svog drugog gola, Ben Čilvel pogađa za 2:0 u 85. minutu. Velika greška Korone. 

Marko Grujić je odigrao ceo meč uz dobijeni žuti karton.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke