LŠ - Veče za uživanje uz Juve i Vlahovića! Poraz Reala, Liverpul ne staje!

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.10.2024.
23:04
Izvor: Sportske.net

Utakmica za pamćenje u Lajpcigu, u okviru drugog kola Lige šampiona!

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

RB Lajpcig - Juventus 2:3

Tek što je meč počeo, ekipu Juventusa su poterali maleri. Već u šestom minutu je Bremer zbog povrede morao van terena, zamenio ga je Gati, a samo pet minuta kasnije i Niko Gonzales se požalio na povredu, ni on nije mogao da nastavi meč, njegovo mesto na terenu zauzeo je Konseisao, pa je trener Juventusa Tijago Mota već tada izvršio dve prinudne izmene!

Juventusove probleme domaći tim je iskoristio na isteku prvih pola sata igre. Najpre je Juve imao priliku preko Vlahovića koji je pokušao da zakači loptu posle šuta Fađolija, promeni joj pravac i prevari golmana Di Gregorija, ali nije uspeo u tome. Usledila je brza akcija domaćih, Openda sa leve strane šalje idealnu loptu za Šeška koji ulazi u kazneni prostor i snažnim udarcem pogađa prečku, od koje se lopta odbila u mrežu za vođstvo RB Lajpciga od 1:0.

Prvo poluvreme obeležila je i jedna sporna situacija u kaznenom prostoru Lajpciga, kada je Orban oborio Vlahovića, ali provera u VAR sobi je za epilog imala odluku da nema osnova za penal.

Početak drugog poluvremena obeležila je bolja i konkretnija igra Juventusa koja je brzo donela rezultat gostima. Najpre je na dodavanje Mekenija, odličnu priliku imao Kopmejners, ali je umesto mreže pogodio levu stativu. Ipak, već u 50, minutu sve to je ispravio Dušan Vlahović. Kambijazo je sa leve strane uputio odličan centaršut na ivicu peterca, a Vlahović je efektno reagovao i poslao loptu u mrežu iza leđa golmana Gulašija - 1:1.

Ali, tek što je Juve izjednačio, usledila je nova serija pehova za goste. Doduše, treba reći da je Lajpcig odmah preuzeo inicijativu i stvorio dve dobre prilike, a Opendin šut je zaustavila stativa.

Međutim, četiri minuta kasnije golman Juventusa Di Gregorio je istrčao u pokušaju da spreči novu brzu akciju domaćih i malo je zakačio loptu vrhovima prstiju izvan svog kaznenog prostora, pa je posle provere u VAR sobi i pregledanog snimka, sudija Letesije odlučio da pokaže direktan crveni karton di Gregoriju i dosudi slobodan udarac za Lajpcig!

Tako je Tijago Mota morao da izvrši i treću prinudnu izmenu u ovom meču, izveo je Jildiza kako bi mogao da uđe golman Perin, a takođe je priliku dobio i Daglas Luiz umesto Savone.

A onda novi maler za Juve! Tek što je jušao u igru, Daglas Luis je skrivio penal, jer ga je lopta pogodila u ruku u živbom zidu. Sudija Letisije je pogledao snimak i pokazao na belu tačku, a Benjamin Šeško je precizno izveo taj penal, za vođstvo RB Lajpciga od 2:1.

Ali, nije se predavao Juve, i u 69. minutu Dušan Vlahović izvodi najlepši potez utakmice! Najpre je ''iščačkao'' loptu na polovini rivala, ona dolazi do Konseisaa koji odmah dodaje do Vlahovića ispred kaznenog prostora,a Srbin sa nekih 18 metara levom nogom šalje neodbranjiv udarac u desnu stranu gola golmana Gulašija - 2:2!

Odmah je Lajpcig pokušao da odgovori, Openda je opet pogodio stativu, uz još par opasnih napada domaćih, ali kako se meč bližio kraju, Juve je dobijao na samopouzdanju i postajao sve konkretniji.

I onda, 83. minut i nova majstorija, ovoga puta u režiji omalenog Konseisaa koji je maestralno prošao Dauma i iskosa sa desne strane pogodio mrežu za 2:3!

Utakmica je produžena čak devet minuta. Naravno, Lajpcig je vršio pritisak u finišu, ali Juve je sve izdržao na Red Bul Areni, pa nemački klub ostaje i posle drugog kola bez ijednog boda.

Liverpul - Bolonja 2:0

EPA-EFE/PETER POWELL

Na Enfildu, gosti iz Bolonje su prvi zatresli mrežu, Dalinga je u devetom minutu posle brze akcije savladao Alisona, ali je odmah signaliziran ofsajd i taj pogodak s razlogom nije priznat.

Nepuna dva minuta kasnije, reakcija Liverpula i vođstvo za ''crvene''! Odlična akcija kroz sredinu, zatim je usledilo dodavanje Nunjeza na desnu stranu, pa centaršut Salaha u peterac, a tamo je Mek Alister prosledio loptu u mrežu - 1:0 za Liverpul

Taj rezultat je ostao na snazi sve do 75. minuta kada je Soboslaj bio u ulozi asistenta, a Salah se posle asistencije upisuje i u strelce za konačnih i rutinskih 2:0 Liverpula koji ima maksimalan učinak posle prva dva kola.

Lil - Real Madrid 1:0

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Imao je Real problema i u prvom kolu u Madridu protiv Štutgarta, pa je u finišu stigao do pobede, ali večeras nije imao rešenja za ekipu Lila.

Kada se očekivao kraj prvog poluvremena, domaći su poveli. Ubačena lopta sa desne strane, pogađa u ruku Kamavingu i posle provere u VAR sobi dileme nije više bilo - penal za Lil. Precizno ga je izveo Džonatan Dejvid i francuski tim je odneo gol prednosti na poluvreme.

Mogao je Real odmah da uzvrati u četvrtom minutu nadoknade vremena u prvom poluvremenu, ali Endrik nije iskoristio svoju priliku.

U nastavku trener Anćeloti je pokušao uvođenjem Embapea, pa Modrića, ali bez rezultata. Lil je bio blizu drugog gola u par navrata, kada su prilike propuštali Zegrova i Džonatan Dejvis. Na drugoj strani su pretili Karvahal, pa Ridiger, ali je Lil sačuvao minimnalno vođsvo i osvojio ceo plen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke