Ludih 15 minuta, Bilbaov preokret za nastavak sjajnog niza

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 07.02.2022.
23:00
Izvor: Sportske.net

Bilbao ponovo odličan.

EPA-EFE/LUIS TEJIDO
EPA-EFE/LUIS TEJIDO

Povezane vesti

Fudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su na svom "San Mamesu" ekipu Espanjola rezultatom 2:1 u poslednjem meču 23. kola La Lige.

Nakon što je izbacio Barselonu i Real Madrid, Atletik Bilbao je danas imao priliku da nastavi niz sjajnih rezultata i u prvenstvu.

Nije dobro počelo po Marselinov tim, jer je već u trećem minutu Vilhena pogodio za 0:1, posle sjajnog prodora i asistencija Puada sa desnog boka.

Međutim, domaćima je bilo potrebno manje od 15 minuta da preokrenu. Već u petom minutu Raul Garsija je maestralno proigrao Sanseta, koji je izbegao ofsajd zamku i rutinski rešio situaciju jedan na jedan. Pomoćni sudija je signalizirao ofsajd, ali je VAR potvrdio je sve bilo regularno.

Bilbao je preokrenuo u 16. minutu, nakon prekida, Vivijan je pronašao Injiga Martineza koji je glavom pogodio za 2:1

Domaći tim je do kraja uspeo da sačuva prednost, Espanjol je sledeći put pripretio još u 36. minutu preko Dimate, a u finišu je Simon zaustavio i Dardera.

Bilbao je tako osvojio važne bodove i približio se borbi za Evropu. Bilbao je sada osmi na tabeli sa 34 boda, samo dva manje od petoplasiranog Atletika, po 35 imaju Viljareal i Real Sosijedad. Espanjol je pao na 13. poziciju sa 27 bodova. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke