Ludilo - Everton petardom rasterao "galebove" i približio se opstanku!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 08.05.2023.
20:31
Izvor: Sportske.net

Kakva utakmica...

Adam Davy/PA via AP
Adam Davy/PA via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Evertona priredili su najbolju partiju ove sezone pošto su u gostima pobedili Brajton rezultatom 5:1 u 35. kolu Premijer lige!

Ovim trijumfom, Everton je pobegao iz zone ispadanja, dok je i Brajton propustio priliku da se priključi borbi za Ligu šampiona.

Već u prvom minutu Dukure je iskoristio asistenciju Kalverta-Luina za 0:1. 

Isti igrač je u 29. minutu posle asistencije MekNila povisio prednost gostiju, da bi u 35. golman Stil postigao autogol za ogromnih 0:3.

Roberto De Zerbi je u drugom delu krenuo na sve ili ništa, odmah na poluvremenu ušli su Marč, Ferguson, Enciso i Kolvil, ali je Everton danas odigrao najbolju partiju ove sezone.

Gosti su se odlično branili, a u 76. minutu posle sjajne kontre, MekNil se ušetao u gol za 0:4!

U 80. minutu Brajton je uspeo da smanji, Mitoma je šutirao sa peterca, lopta se od stative odbila do MekAlistera i potom u mrežu. 

Malo je falilo da se Brajton odmah potom vrati u meč, Mitoma je ubrzo pogodio Kolvila na gol liniji, moglo je biti 2:4, samo 10 minuta pre kraja. 

Veliku šansu propustio je i Ferguson u 88. minutu, Pikford je odlično intervenisao, ali tada je već bilo kasno.

Ipak, nije bilo kasno za još jednu bravuru MekNila, koji je pobegao odbrani i potom poslao loptu pod prečku, u prvi ugao za konačnih 1:5.

Everton je do kraja uspeo da sačuva prednost od tri gola i sada je sa 32 boda korak bliže opstanku, dok su u vrlo neugodnoj poziciji Lids i Lester...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke