Ludnica na "Molinjuu" - Junajted uporpastio sve, ali se onda ukazao čudesni mladić Meino!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 01.02.2024.
23:18
Izvor: Sportske.net

Kakva utakmica!

twitter
twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su kao gosti Vulvse sa 4:3 u fenomenalnoj i izuzetno dramatičnoj utakmici 22. kola engleske Premijer lige.

Junajted je odigrao jednu od boljih utakmica u ovoj sezoni, ali je svejedno delovalo da na kraju neće slaviti. Međutim u sedmom minutu sudijske nadoknade loptu je uzeo 18-godišnji Kobi Meino, i magičnim, debitantnskim pogotkom doneo trijumf timu iz Mančestera.

Poveo je tim menadžera Erika ten Haga posle samo pet minuta igre. Dalo je uputio centaršut po zemlji sa desne strane, Hojlund odložio loptu do Markusa Rašforda, a engleski napadač zatresao mrežu "vukova".

Na drugi gol gostiju čekalo se do 22. minuta. Tada je Garnaćo prošao po desnoj strani, odložio loptu do Rašforda, a ovaj na levom boku proigrao Luka Šoua, koji je proanašao Rasmusa Hojlunda u petercu domaćih, a Danac se sjajno snašao  i udvostručio prednost Junajteda.

Stvari su se za goste zakomplikovale 20 minuta pre kraja meča kada je Kazemiro skrivio jedanaesterac, a Pablo Sarabija sa penala smanjio na 1:2.

Samo šest minuta kasnije trebalo je Junajtedu da vrati dva gola prednosti. Bruno Fernandes je uputio dobar centaršut iz kornera, a Skot Mektomini glavom loptu smestio u mrežu domaćih.

Činilo se tada da će gosti iz Mančestera mirno privesti utakmicu kraju, ali su "vukovi" ponovo zadali udarac. Posle udarca iz ugla u šesnaestercu Junajteda najbolje se snašao štoper Vulvsa Maks Kilman i smanjio zaostatak svog tima na pet minuta pre kraja.

Prava "ludnica" viđena je u finišu. Igrao se 94. minut kada je Entoni potpuno nepotrebno ušao u dribling, a iz toga se izrodila munjevita kontra Vulsa koju je u gol pretvorio Pedro Neto.

Ipak, to nije bio kraj uzbuđenja na "Molinjuu", najbolje je tek usledilo u 97. minutu kada je mladi Kobi Meino postigao gol koji će se prepričavati. Uzeo je loptu na dvadesetak metara od gola Vulvsa, sjajnim driblingom pronašao prostor za udarac i fenomenalno pogodio za trijumf Junajteda.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke