Ludnica na Sardiniji, Fiorentina posle 113 minuta i preokreta overila Evropu!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 23.05.2024.
22:57
Izvor: Sportske.net

Kaljari sve prosuo u finišu meča.

EPA-EFE/FABIO MURRU
EPA-EFE/FABIO MURRU

Povezane vesti

Fudbaleri Fiorentine savladali su kao gosti ekipu Kaljarija rezultatom 3:2 u okviru 37. kola italijanske Serije A.

Veoma uzbudljiv meč videli smo na Sardiniji gde "ljubičasti" nisu uspeli da overe plasman u neko od evropskih takmičenja, pa će za tako nešto imati priliku poslednje dve utakmice u sezoni.

Neverovatan meč videli smo na Sardiniji gde su "ljubičasti" posle 113 minuta ostvarili trijumf vredan plasmana najmanje u Ligu konferencija naredne sezone.

Gosti iz Firence poveli su 39. minutu kada je Đakomo Bonaventura zatresao mrežu Skufea posle dodavanja Bonaventura, da bi do kraja poluvremena ušli u nervozu, te zaradili tri žuta kartona.

Domaćin je igrao bez prevelikog takmičarkog pritiska, pa je u 64. minutu stigao do izjednačenja kada je strelac bio Alesandro Deiola.

Totalni preokret usledio je u 85. minutu kada je Kingston Mutandva probio po levoj strani i izuzetno preciznim udarcem pogodio dalji ugao Teraćana.

Radost domaćina trajala je četiri minuta koliko je bilo potrebno Niku Gonzalesu da posle centaršuta Biragija izjednači rezultat.

Nije moglo bez drame u finišu, igralo se čak 113 minuta, a presudio je penal koji je u gol pretvorio Artur Melo posle prekršaja Di Parda.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke