''Ludnica'' u Đenovi, Juve prosuo bodove, Kin tragičar!

Autor: Darko Mitrović
petak 06.05.2022.
22:59
Izvor: Sportske.net

Veoma važna pobeda za ekipu sa ''Marasija'' u borbi za opstanak!

 EPA-EFE/LUCA ZENNARO
EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Povezane vesti

U utakmici 36. kola italijanske Serije A, Đenova je savladala Juventus rezultatom 2:1, što je rezultat koji je pomogao Đenovljanima da se izjednače sa Kaljarijem na deobi 18. mesta, dok je Juventus ostao na četvrtom mestu sa 69 bodova i obezbeđenim plasmanom u Ligu šampiona.

Mogao je Juve do vođstva na ''Marasiju'' već u petom minutu. Dibala je odlično centrirao sa desne strane za Kina koji zahvata loptu glavom na ivici peterca, ali ju je poslao zamalo preko gola.

Imao je Juventus inicijativu, pretio je i Dibala, ali pred kraj prvog poluvremena Đenova je postala znatno opasnija, pa je u 45. minuitu Portanova je uputio projektil sa dvadesetak metara, ali je golman Ščešnji odlično reagovao i sprečio vođstvo domaćina.

Početkom drugog poluvremena veliku priliku za Đenovu je propustio i Matija Destro, koji je posle centaršuta sa leve strane poslao loptu iz izgledne pozicije preko gola.

Ali, samo dva minuta kasnije Dibala donosi prednost Juventusu. Kin je sa leve strane poslao loptu za Dibalu ispred kaznenog prostora, a Argentinac je sa oko 17 metara poslao neodbranjiv udarac u levi donji ugao gola domaćeg tima - 0:1.

Mogao je Dibala da duplira prednost ''Stare dame'' u 68. minutu, kada je stativa spasila domaće, a nešto kasnije je i Kin opasno pripretio.

Najbolje što smo na ovom meču videli od našeg reprezentativnog napadača Dušana Vlahovića dogodilo se u 72. minutu kada je izdržao jak duel sa Barnijem, pa ''zalomio'' Heftija koji je završio na zemlji, a onda snažno šutirao iskosa sa leve strane, ali je golman Sirigu odlično intervenisao i izbio loptu u korner. To je bilo sve od njega, jer ga je samo dva minuta kasnije zamenio Alvaro Morata.

Šest minuta kasnije Ake je zamenio Dibalu i već u 83. minutu je umalo iznudio jedanaesterac koji je najpre bio i dosuđen, ali onda je i poništen posle intervencije iz VAR sobe i pregledanog snimka.

I, umesto 2:0 za Juve, Đenova je u 87. minutui stiga do izjednačenja koji je domaćem timu doneo Gudmunson. On je iskosa sa leve strane prevario De Šilja, a onda preciznim udarcem savladao Ščešnog.

A onda, 89. minut i stopostotna prilika za Amirija koji je prethodno bio asistent kod Gudmundsenovog gola. Bio je oči u oči sa golmanom Juventusa, šutirao je sa desetak metara, ali je Ščešni izvanredno reagovao i sprečio potpuni preokret.

Međutim, to je bio samo uvod u pravu ''ludnicu'' u finišu. Prvo je Kin propustio stopostotnu priliku za Juventus, šutirao je pored gola, a na drugoj strani odmah zatim i Krišito propušta veliku priliku.

Ali, u petom minutu nadoknade vremena domaći su iznudili jedanaresterac koji je Krišito pretvorio u gol za veliko slavlje Đenovljana - 2:1 za Đenovu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke