Ludnica u Lećeu, 27 udaraca nije bilo dovoljno da kapitulira Mile Svilar!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 01.04.2024.
19:58
Izvor: Sportske.net

Kako ovde nije pao nijedan gol...

EPA-EFE/DANIEL HAMBURY
EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

Povezane vesti

Fudbaleri Lećea i Rome remizirali su rezultatom 0:'0 u 30. kolu Serije A. 

Prosto je neverovatno da danas nismo videli pravu goleadu, pošto smo videli preko 30 udaraca, od toga neočekivano mnogo više domaće ekipe. 

Roma je prilično loše otvorila meč, ali srećom po goste, Picoli, Galo i Dorgu su propustili izgledne prilike da savladaju Mileta Svilera.

Srpski golman je i u 33. minutu bio na visini zadatka pošto je sjajno intervenijom zaustavio novi pokušaj Dorgua. Do odlaska na odmor, domaći su imali još jednu veliku priliku, Piclo je gađao tik iznad prečke, dok je Roma najozbiljnije pripretila preko Anhelinja u nadoknadi vremena, pa je rezultat nekim čudom ostao - 0:0. 

I u nastavku smo gledali otvorenu utakmicu, ali je mnogo veća promaja bila pred golom Mileta Svilara. U 68. minutu Nikola Krstović je posle brze kontre proigrao Dorgua čiji je udarac sa desetak metara završio pored stative. 

Roma je mogla da kazni sve promašaje Lećea u 71. minutu, rezervista Auar se našao sam pred golom, ali je golman Falkone maestralno intervenisao. 

U 86. minutu ponovo je Svilar odlično odbranio, ovaj put nije uspeo da ga savlada ni Banda. 

Samo minut kasnije Leće je propustio novi zicer, posle kornera, Sansone je neometan primio loptu na grudi na drugoj stativi, ali je Svilar izašao i skratio ugao, a udarac igrača Rome završio je preko prečke. 

U poslednjim trenucima utakmice Svilar je imao i malo sreće, Audan je topovski šutirao sa distance, lopta je od prečke otišla u gol aut. 

Sve u svemu, Leće je danas imao 27 udaraca ka golu, ali je Mile Svilar bio heroj sa šest intervencija. 

Leće ima više za čim da žali, jer je pobedom domaći tim mogao da pobegne ka sigurnijoj zoni, dok je Roma propustila priliku da zadrži korak za Bolonjom.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke