"Ludnica" u Leverkuzenu, Karabag koračao ka istoriji, Šik mu u 93. i 97. srušio snove!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 14.03.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Liverpul demolirao Spartu, Italijani idu dalje.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Fudbaleri Leverkuzena, Liverpula, Rome i Atalante plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope.

Neviđena drama je viđena u Leverkuzenu i ko nije gledao ovu utakmicu nije svestan šta je propustio!

Azerbejdžanac Gurban Gurbanov je urezan u pamćenje svakog pravog ljubitelja fudbala u našoj zemlji, jer nas je skupo koštao u onim kvalifikacijama za EURO 2004. godine i direktno nas udaljio od tog turnira.

Ovaj čovek danas sa klupe predvodi Karabag iz Bakua, a taj tim je večeras bio nekoliko minuta daleko da priredi najveću senzaciju u dosadašnjem delu sezone u svim evropskim takmičenjima. Vodio je u Leverkuzenu sa 2:1 do 93. minuta, bio na korak da se plasira u četvrtfinale Lige Evrope i ekipi Ćabija Alonsa, koja briljira od avgusta i koja je tako blizu da osvoji Bundesligu, nanese prvi poraz u sezoni, ali nije uspeo! Na kraju 3:2 za Nemce, uz dva gola Patrika Šika u nadoknadi vremena, pa Leverkuzen ide dalje sa ukupnih 5:4.

Karabag se ponovo hrabro isprsio ispred Leverkuzena, pre sedam dana mu nije bilo dovoljno 2:0, završilo se 2:2, ali tim Gurbana Gurbanova nije ustuknuo ni u Nemačkoj, da bi na kraju doživeo još tragičniju sudbinu.

Kao niko ove sezone je pretio "farmaceutima" iz tranzicije, sve vreme je znao šta hoće i kako da dođe do toga, pa je u 58. minutu izveo fantastičnu timsku akciju, koju je započeo i pogotkom završio Zubir. Asistent je bio Andrade.

Kafarkulijev je u 62. minutu dobio direktan crveni karton, posle starta nad Fripongom i nakon intervencije iz VAR sobe.

Ostao je Karabag sa desetoricom, ali je nastavio da igra svoju igru i posle još jedne briljantne tranzicije je poveo sa 0:2, pogotkom Žuninja, na pas Marka Vešovića, u 67. minutu.

Bajer je krenuo na sve ili ništa, bio je u istoj situaciji kao i pre sedam dana u Bakuu, a nadu je lideru Bundeslige vratio Frimpong, koji dao gol za 1:2 posle centaršuta Grimalda u 72. minutu.

Finiš meča obeležili su uraganski napadi domaćih, herojska odbrana gostiju do tog famoznog 93. minuta i još jedna demonstracija da je Leverkuzen ove sezone nešto zaista unikatno u evropskom fudbalu.

Napadao je Bajer do iznemoglosti i u 93. minutu je Šik iskoristio centaršut Grimalda i pogodio za 2:2.

Delovalo je tada da idemo u produžetke, ali Šik ih nije želeo. U 97. minutu je centaršut Palaiosa sa leve strane glavom iz peterca "spakovao" u mrežu, za 3:2 i nestvaran preokret koji je njegovu ekipu odveo u četvrtfinale.

Karabag je u 100. minutu imao kolosalnu šansu, ali Mustafazada nije bio precizan.

Liverpul je uništio Spartu iz Praga. Večeras je na Enfildu slavio sa 6:1, a već je imao prednost od 5:1 iz prvog meča.

Jirgen Klop je na teren poslao izuzetno snažan sastav, koji je Sparti u roku od sedam minuta dao četiri gola na samom startu utakmice.

Redom su pogađali Darvin Nunjes u sedmom, Klark u osmom, Salah u desetom i Gakpo u 14. minutu.

Češki tim je smanjio na 4:1 u 42. minutu preko našeg Veljka Birmančevića. Presijado je poslao pas u prostor, a Srbin izdržao Enda na leđima i sa nekih 12 metara "ćušnuo" loptu u mrežu, iza nemoćnog Kelehera.

U drugom poluvremenu još dva gola Liverpula. Soboslaj je pogodio u 48, a Gakpo u 55. minutu.

Roma je u Brajton stigla sa ogromnim kapitalom od 4:0, a večeras je izgubila 1:0. Dani Velbek je postigao efektan gol za engleski sastav u 37. minutu.

Atalanta i Sporting su u Bergamu krenuli od "nule", jer je prvi duel u Lisabonu završen 1:1. Atalanta je slavila sa 2:1 i ide dalje.

Gosti su bolje krenuli i poveli u 33. minutu preko Pedra Gonkalveša. U nastavku veliki preokret i golovi Lukmana u 46. i Skamake u 59. minutu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke