''Ludnica'' u Ligi nacija - Crnogorci mogu da ispadnu u Ligu D, ali i da odu u plej-of!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.11.2018.
23:35
Izvor: Sportske.net

Ako savladaju Rumuniju, imaće ogroman razlog da navijaju za Srbiju.

Beta/AP Photo/Mindaugas Kulbis
Beta/AP Photo/Mindaugas Kulbis

Povezane vesti

Porazom u Beogradu od reprezentacije Srbije (2:1), selekcija Crne Gore izgubila je šanse za osvajanje prvog mesta u Grupi 4 Lige C, ali daleko od toga da u poslednjem kolu protiv Rumunije neće imati motiva da ostvari pobedu.

Naime, trijumf nad Rumunima bi Crnogorcima omogućio osvajanje drugog mesta u grupi, koje bi moglo da ima ogroman značaj.

Ako bi Srbija kroz redovne kvalifikacije koje tek treba da startuju naredne godine izborila plasman na EURO 2020, onda bi Crna Gora kao drugoplasirana u grupi zauzela njeno mesto u plej-ofu Lige nacija, odakle takođe vodi put ka plasmanu na EP!

S druge strane, Tumbinim ''Sokolovima'' preti i ispadanje u Ligu D, iako je Litvanija već otpisana kao poslednjeplasirana u grupi.

Ukoliko bi Rumunija slavila u Podgorici sa 2:0, ili ubedljivije, Crna Gora bi, se zajedno sa Litvanijom preselila u najniži rang takmičenja u Ligi nacija!

Razlog?

Grupa 1 Lige C je jedina koja ima tri selekcije (Izrael, Škotska, Albanija), u svim ostalim se takmiče po četiri nacionalna tima.

Tako će u Ligu D ispasti tri četvrtoplasirane reprezentacije, iz Grupa 2, 3 i 4, dok će četvrti putnik biti najslabija trećeplasirana selekcija iz sve četiri grupe.

Trenutno je najslabiji od trećeplasiranih Kipar koji ima 1 osvojen bod, uz gol razliku 2:7, dok Crna Gora ima takođe 1 bod, uz gol-razliku 1:4, ali i utakmicu manje.

Ovde treba napomenuti da se u rangiranju trećeplasiranih ne računaju njihovi rezultati protiv poslednjeplasiranih u grupi, pa tako se Crnoj Gori ne bi računale dve utakmice protiv Litvanije i šest osvojenih bodova u tim mečevima.

Dakle, biće u utorak veoma zanimljivo kada je selekcija Crne Gore u pitanju...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ccedo
Tuesday, 20.11.2018
20:31

Nije Djukanovic cela Crna Gora. Al da ima dosta mladih Montenigersa koji su sad protiv Srbije to da ,Ko je iz Cetinja... njima je Srbija uvek smetala . Generalno opet 80% Crnogoraca je za Srbiju .

avatar
zdenkomen
Tuesday, 20.11.2018
10:55

Ako ćemo iskreno, politika koja se vodi u CG protiv Srbije se prenela i na sport. Tako ispada, da će mi biti draže da puknu skroz nego da uspeju. Ko im je kriv kad žele nekadašnje neprijatelje za prijatelje i obrnuto?

avatar
dejanera2
Tuesday, 20.11.2018
01:51

Ajmo braco Rumuni :)