Ludnica u Viljarealu, Bilbao imao 3:0, pa umalo sve prokockao!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 05.11.2023.
20:22
Izvor: Sportske.net

Viljareal umalo stigao 0:3...

EPA-EFE/ANDREU ESTEBAN
EPA-EFE/ANDREU ESTEBAN

Povezane vesti

Atletik Bilbao je u gostima pobedio Viljareal rezultatom 3:2 u 12. kolu La Lige. 

Baskijce su do nove pobede predvodili braća Injaki i Niko Vilijams. 

Već u drugom minutu Niko je bio asistent, a Galareta strelac za 0:1. 

Onda su na red došla braća, ali i Sanset, koji je bio dvostruki asistent. Prvo je proigrao Nika Vilijamsa u 22. minutu za 0:2, a potom i Injakija na isteku pola časa za nedostižnih 0:3.

Moglo je lako da padne još nekoliko golova, na obe strane, Serlot je u 52. minutu imao odličnu šansu, Unaj Simon je odlično intervenisao. Potom je u 71. minutu Aleks Baena bio zamalo neprecizan, a potom je u nastavku akcije proigrao Kapua čiji je udarac zaustavio Simon. 

U 86. minutu Viljareal je konačno pogodio, Đerar Moreno je uspeo da savlada Simona, prihvatio je loptu od Kapua, zalomio čuvara i pogodio dalji ugao za 3:1.

I to je bila uvertira u ludu završnicu - već u sledećem napadu, Moreno je centrirao, Serlot je glavom savladao Simona, ali je pritom obema rukama odgurnuo Paredesa, ali džaba su gosti tražili reakciju i potvrdu iz VAR sobe, situacija je bila slična kao juče u Njukaslu kada je Gabrijel odgurnut sa leđa. Glavni arbitar je i ovde odmahnuo rukom, gol je priznat i ovo će biti još jedna odluka o kojoj će se pričati. 

Atletik Bilbao je ostao peti na tabeli sa 21 bodom, ali se približio Atletiko Madridu  na četiri boda zaostatka, dok je Viljareal pao na 13. mesto sa samo 12 bodova. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke