Ludnica uz osam golova - Bajern imao 3:0 i 4:1, pa spašavao živu glavu za Superkup Nemačke!

Autor: Milovan Longinov
subota 30.07.2022.
22:32
Izvor: Sportske.net

Bavarci bili ubedljivi, a onda...

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Fudbaleri Bajern Minhena osvojili su ponovo Superkup Nemačke pošto su večeras pobedili RB Lajpcig rezultatom 5:3.

Mnogi su se plašili kako će Bajern Minhen izgledati bez Roberta Levandovskog, koji je otišao u Barselonu, ali ekipa Julijana Nagelsmana večeras je došla do novog trofeja na domaćoj sceni.

Kao što je najavljeno, Nagelsman je izveo postavu u formaciji 3-5-2, gde nije bilo isturenog centarfora, već su u špicu igrali Miler i Mane.

Već u 14. minutu Musijala je sjajno pogodio dalji ugao sa 12 metara za 1:0.

RB Lajcpig je odgovorio u 17. minutu, Nkunku je pogodio, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda.

Na isteku pola časa igre, Gnabri je kao na tacni proigrao Manea, koji je sa peterca bez problema pogodio prazan gol za 2:0. 

U samom finišu prvog dela igre, Musijala je ponovo pokazao magiju, prošetao se i vratio povratnu za Pavara koji pogađa za 3:0.

Lajpcig je uspeo da vrati nadu u 60. minutu kad aje Halštenberg smanjio rezultat, ali samo na kratko, pošto je Gnabri bio na pravom mestu i u 66. minutu pokupio otpadak za 1:4.

U 77. minutu Nkunku je iz penala ponovo vratio nadu Lajpcigu i najavio ono što je usledilo - ludnicu u završnici. 

U 89. minutu Olmo se lepo namestio u šesnaestercu i pogodio prvi ugao za 3:4 i ludnicu u završnici. 

U nadoknadi vremena, Lajpcig je imao novu veliku šansu, lopta je prohujala kroz Nojerov peterac, ali tamo su zakasnila dvojica igrača da postave nogu i pogode za izjednačenje.  

U poslednjim trenucima meča, pukla je kontra, Koman je izbacio Sanea koji je nadmudrio odbranu Lajpciga i postavio konačnih 5:3. 

Sve u svemu, Bavaci su zasluženo došli do novog trofeja, iako su u finišu strepeli, ali treba istaći i da se Bajernova moć pred novu sezonu možda najbolje ogleda u tome što je Nagelsman u 77. minutu uveo sa klupe De Lihta, Mazrauija i Sanea, što potvrđuje da Bavarci ove sezone imaju prilično dugu klupu. 

Inače, zanimljivo je i to da je večeras identičan rezultat bio na meču Superkupa Holandije između Ajaksa i PSV Ajndhovena, izveštaj o tome pročitajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke