Ludo trenersko leto, Simeone, Luis Enrike, Anćeloti, Poketino, Nagelsman na novim klupama, Juve se odlučio za Hrvata?

Autor: Boris Jovanović
utorak 28.03.2023.
09:01
Izvor: Sportske.net

Prava vrteška u junu?

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Sa odlaskom Antonija Kontea iz Totenhema, kreće trenerski valcer. Iako bi Milan želeo Nagelsmana, on je mnogo bliži Engleskoj, a priča se da su dani Stefana Piolija i pored plasmana u četvrtfinale Lige šampiona odbrojani. Pominje se Konte, ali čini se da je to više sugestija medija.

Naime, italijanski prvak razmišlja o Luisu Enrikeu koji karakteristikama odgovara onome što bi Milan želeo u budućnosti, plus "Lućo" koji je vodio Romu navodno želi da se vrati u Seriju A.

Ako Simone Inzagi što je takođe verovatno, ode iz Intera, prva želja je Simeone, ali to je teško sprovesti u realizaciju. "Ćolo" će jednog dana trenirati Inter, ali da li je došao trenutak?

Na Apeninima su lansirali vest da "Jorgandžije" žele Gasperinija, ali to bi bio potpuni raskid sa Simeoneovom tradicijom.

Jedini siguran trener za narednu sezonu među većim klubovima Serije A je Spaleti, Roma bi mogla da konačno dovede Anćelotija, Murinjo gleda ka PL, ali ponuda nema. Ipak, videćemo da li će Don Karleto ostvariti želju da trenira "Vučicu" za koju je igrao, na stolu je navodno ponuda Brazila.

Recimo i to da Real za sada nema jasnu viziju novog trenera, no, veće su, i to ne malo, šanse da Raulu bude pružena šansa, priča o Poketinu nije realna. 

I Čelsi će tražiti trenera, Nagelsman bi pre prihvatio "Plavce" nego Totenhem, a najveće nepoznanice vezane su za Juventus.

U slučaju da Alegriju bude uručen otkaz i odšteta za poslednju godinu ugovora, jedna od varijanti je Tudor koji je bio Pirlov pomoćnik, a radi odličan posao u Marseju. Navodno ni Juventus nije preterano zagrejan za Kontea zbog njegovog karaktera. Pirlo je zakuvao danas čitavu priču tvrdnjom da će se sigurno vratiti u Juventus, nije rekao kada. Navijači priželjkuju Montera, legendu kluba, Urugvajac je bio skaut Juventusa u Južnoj Americi gde je trenirao San Lorenco, sada se vratio u Juve i preuzeo brigu o ekipi do 19 godina. Ipak, čini se da je rano...

Sve u svemu biće ovo godina velikih promena, i u Seriji A, ali i u Španiji i Engleskoj...

Da ipak sačekamo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke