Luis Enrike ga pustio za "tepsiju ribe", Ćavi ga propustio kao slobodnog, a o njemu bruji Evropa!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 06.11.2023.
12:34
Izvor: Sportske.net

Ćabi Alonso podsetio Barsu na najveću grešku.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Alehandro Grimaldo je jedan od najboljih levih bekova u Evropi u ovom trenutku, ali malo ko pamti pozadinu njegove celokupne karijere i Barsinu "duplu" grešku.

Najpre, da premotamo film za deceniju unazad. Grimaldo je februara 2013. godine doživeo tešku povredu kolena zbog koje je pauzirao sve do januara 2014. Nakon toga, išao je korak po korak, da bi zbog svojih liderskih crta postao kapiten Barselone B.

U tim trenucima, na pragu 20. godine, očekivao je i priželjkivao minutažu u prvom timu, na čijoj je klupi sedeo Luis Enrike. Kako je Đordi Alba tada bio u svojim najboljim godinama, bile su male šanse da Grimaldo može da se nada ozbiljnijoj minutaži.

Međutim, Luis Enrike ga je potpuno ignorisao i Grimaldo je šest meseci pre isteka ugovora, u zimskom prelaznom roku 2016. prešao u Benfiku za samo milion evra. U godinama koje su dolazile, Grimaldo je uvek bio visoko kotiran među bekovima i pravo je čudo da je u Lisabonu ostao punih sedam godina.

Preciznije, njemu je istekao ugovor sa Benfikom, za koju je upisao preko 300 nastupa, osvojio četiri titule, a onda je opet mogao u - Barselonu!

Letos je Barsa ostala bez Đordija Albe, a ni sedam godina kasnije, Grimaldo nije bio dostojna zamena za njega. Alehandro Balde je zasluženo iskočio u prvi plan i dobio ugovor. Ipak, zašto je i Markos Alonso dobio produžetak umesto da recimo potpiše BESPLATNI Alehandro Grimaldo, polaznik "La Masije" u kojoj je bio punih osam godina?

Dok Ćavi i Laporta nisu imali njuha, jeste - Ćabi Alonso. On je doveo Grimalda kao slobodnog igrača i od njega napravio - "vinger zver"!

Grimaldo je jedan od najboljih igrača Leverkuzena koji je pokazao da je ozbiljan kandidat u borbi za titulu u Bundesligi. Grimaldo je do sada postigao čak sedam golova i dodao pet asistencija na 15 utakmica, a ne treba zaboraviti da je po vokaciji bek, doduše, sada sa ofanzivnijim zadacima u Ćabijevoj formaciji 3-4-2-1. 

Španac je ovog vikenda dao zanimljiv intervju za Đerara Romera kome je priznao da je letos čekao poziv Barse koji se nije desio.

"Glasine o povratku u Barselonu? Barsa nije pokazala interesovanje, ne, oni su ostali fokusirani na dva leva beka koja su već bila u ekipi. Mislim da nisu ni razmatrali druge opcije", rekao je Grimaldo.

On je potom pohvalio i Ćabija Alonsa.

"Ćabi će obeležiti jednu eru. Pred njim je neverovatna budućnost. On ima poseban dar da te ubedi u svoje ideje, a to je najkomplikovanije u trenerskom poslu. Jako dobro čita rivala, tok utakmice i objasni nam sve na najjednostavniji način. Jako mi je drago što imam mogućnost da sarađujem sa jednim vrhunskim trenerom, ne samo zbog rezultata, već zbog načina na koji razume igru i prenosi je na svoju ekipu. On je zaista poseban", rekao je Grimaldo. 

Španac ima 28 godina, ali ni sada, ni kada je imao 20, u Barsi nisu imali njuha za njegove kvalitete. Na to ih je podsetio Ćabi Alonso.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke