Luis Enrike odmara kapitena i De Heu, debituje Španac iz Premijer lige!

Autor: Ivan Cvetković
petak 18.03.2022.
16:40
Izvor: Sportske.net

Španija će 26. marta u Barseloni igrati protiv Albanije, a tri dana kasnije dočekaće Island u La Korunji.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Enrike izostavio je danas sa spiska golmana Davida de Heu i u tim pozvao čuvara mreže Brentforda Davida Raju, za prijateljske utakmice protiv Albanije i Islanda.

De Hea je u utorak odigrao utakmicu Mančester junajteda protiv Atletiko Madrida u revanšu osmine finala Lige šampiona, njegova ekipa izgubila je sa 0:1 i eliminisana je iz najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

On je bio starter na Svetskom prvenstvu 2018. godine, a posle toga je bio zamena Unaju Simonu i pomogao Španiji da se plasira u polufinale prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva.

Raja je rođen u Barseloni, a nekoliko godina igra u Engleskoj. Od 2014. godine nastupao je za Blekburn, igrao je na pozajmici u Sautportu, a od 2019. godine je u Brentfordu.

On će verovatno biti treći golman španskog tima posle Simona i Roberta Sančesa.

Enrike nije pozvao Serhija Buskeca, rekavši da je kapitenu potreban odmor.

Španija će 26. marta u Barseloni igrati protiv Albanije, a tri dana kasnije dočekaće Island u La Korunji.

Na spisku su golmani: Unaj Simon (Atletik Bilbao), Robert Sančes (Brajton) i David Raja (Brentford).

Odbrambeni igrači: Markos Alonso (Čelsi), Djordi Alba (Barselona), Emerik Laport (Mančester siti), Pau Tores (Viljareal), Erik Garsija (Barselona), Dijego Ljorente (Lids), Sesar Aspilikueta (Čelsi) i Dani Karvahal (Real Madrid).

Fudbaleri sredine terena: Rodri Ernandes (Mančester siti), Koke (Atletiko Madrid), Pedri Gonzales (Barselona), Markos Ljorente (Atletiko Madrid), Gavi (Barselona) i Karlos Soler (Valensija).

Napadači: Dani Olmo (Lajpcig), Pablo Sarabija (Sporting), Alvaro Morata (Juventus), Raul de Tomas  (Espanjol), Feran Tores (Barselona) i Eremi Pino (Viljareal).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke