Luis Enrike udario na Ćavija: "Da je moja Barsa igrala kao njegova..."

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 07.10.2024.
22:45
Izvor: Sportske.net

Trener Pari Sen Žermena opet o Ćaviju...

EPA/Marta Perez
EPA/Marta Perez

Povezane vesti

Luis Enrike je u poslednje vreme u centru pažnje zbog toga što je izostavio Osmana Dembelea, ali i zbog toga što isplivavaju delovi dokumentarca koji je Movistar radio o Pari Sen Žermenu.

Španac je bio jedan od ključnih aktera, a njegova bukvica Kilijanu Embapeu, već je obišla svet na društvenim mrežama.

U ovom dokumentarcu, Lućo je uporedio svoju sa Ćavijevom Barsom i udario na bivšeg trenera i kapitena katalonskog giganta.

"Barselona sa Ćavijem tokom dve sezone nije bila dominantna ekipa, niti je kontrolisala posed. Da su se takve stvari dešavale u moje vreme, bi bismo bili samo kritikovani, već i na stubu srama. Ako je neko ko je slepo na Ćavijevoj strani, reći će da je on treći čovek kluba posle Johana Krojfa i Pepa Gvardiole, ali ako ste neutralni analitičar, reći ćete da izgleda kao da trenira Eibar. Sa mnom, Barsa je imala svoj DNK, sa Ćavijem to nije bio slučaj", rekao je Luis Enrike.

On je čak priznao da ga je Barselona kontaktirala putem posrednika da nasledi Ćavija posle sezone 2022/23. Zanimljivo, to je bilo dok Ćavi nije još uvek osvojio titulu u La Ligi.

"Bilo je kontakata sa Barselonom. Rekao sam svom agentu "reci tom koji me toliko želi da otkrije i sam koliko je ozbiljan. Ako Ćavi osvoji La Ligu i Kup kralja, da li će ga smeniti?" Nije bilo potrebe ni da saznaje odgovor. Da sam sačekao još malo, imao bih sigurno priliku da treniram Barselonu", otkrio je Luis Enrike.

Ipak, ovde treba pomenuti da je Luis Enrike u svojoj ekipi imao trio MSN, da je upravo taj Ćavi bio kapiten, uz Busketsa, Inijestu, Pikea, Danija Alveša, Đordija Albu i Havijera Maskerana u njihovim najboljim godinama.

Da li bi mogao da ponovi one uspehe i sa Ćavijevom Barsom?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanjici
Tuesday, 08.10.2024
11:25

Enrike? Tesko. Cavi je izvukao max iz te ekipa. Povredio su ga dosta omele. Pritom je davao sansu mladima,sto se ispostavilo dobro