Luis Enrike velik i jak kao stena, priča o preminuloj kćerki Sani

Autor: Milovan Longinov
utorak 15.10.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Novi isečak iz dokumentarca o Pari Sen Žermenu.

EPA/ALESSANDRO DI MARCO
EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Tokom oktobra, Luis Enrike je često bio u fokusu na društvenim mrežama, pošto je izašao dugo čekani dokumentarac koji je Movistar radio o Pari Sen Žermenu.

Sigurno da ste videli momenat kada Kilijanu Embapeu drži bukvicu i uči ga kako da bude lider poput Majkl Džordana, dok je veliku pažnju izazvalo i njegovo "potcenjivanje" trenerskog rada Ćavija Ernandesa.

Ipak, danas se na društvenim mrežama pojavio i deo u kom je prvi put govorio o svojoj preminuloj kćerki Sani. Ona je usled teške bolesti raka kostiju preminula sa samo devet godina, u trenucima kada je Luis Enrike bio selektor Španije. 

I pored toga što je doživeo najveću bol koju čovek može da doživi, bivši kapiten i trener Barselone, selektor Španije i sadašnji strateg Parižana, pokazao je neverovatnu snagu. 

To najbolje potvrđuju njegove reči iz dokumentarca...

"Da li sebe smatram srećnim ili nesrećnim? Ja sebe smatram srećnikom i to velikim. Moja kćerka je sa nama živela devet predivnih godina. Imamo hiljadu snimaka i uspomena na nju, neverovatne stvari koje smo proživeli. Moja majka nije imala nijednu Saninu fotografiju, sve dok ja nisam došao i to primetio i pitao je "mama, zašto nemaš nijednu Saninu fotografiju"?, rekla mi je da nema snage. Rekao sam joj da mora to da uradi, Sana je živa, možda nije tu sa nama fizički, ali jeste duhovno. Svakog dana kada je se setimo, pričamo o njoj i smejemo se. Ja verujem da nas Sana i dalje gleda i pitao sam mamu, šta misliš, kako bi ona želela da živimo i posle nje"?... 

Pogledajte i sami isečak iz dokumentarca...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke