Luis Enrike želi triplu krunu, da li je to realno?

Autor: Mladen Heleta
utorak 23.04.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

PSŽ je jako blizu u u sva tri takmičenja.

EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo
EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Povezane vesti

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Luis Enrike rekao je danas da želi da ispiše istoriju kluba i Francuske, tako što će osvojiti triplu krunu ove sezone.

Pari Sen Žermen igra u sredu na gostujućem terenu protiv Lorijena i ako pobedi, a njegov rival Monako nešto kasnije ne pobedi Lil na svom terenu, odbraniće šampionsku titulu četiri kola pre kraja.

"Bez sumnje to je motiv da uradimo nešto što niko nije uradio u Francuskoj, da ispišemo istoriju kluba, grada i zemlje. Put je još dug i krivudav, moraćemo da budemo koncentrisani da bismo ostvarili ciljeve", rekao je Enrike na konferenciji za novinare. 

Pari Sen Žermen ove sezone pokušava da osvoji 12. šampionsku titulu. 

"Nadam se da možemo sutra da osvojimo prvenstvo, ali nije važno kada će se to dogoditi, moramo kao ekipa da ostanemo povezani i koncentrisani. Nije važno kada ćemo osvojiti titulu, zaslužili smo je odavno. Najvažnija stvar je kako ćemo je osvojiti", dodao je španski trener. 

On je prošlog leta preuzeo ekipu. 

"Igrači su usvojili moje koncepte i zadovoljan sam onim što vidim", rekao je Enrike. 

PSŽ će će u finalu Kupa Francuske sastati sa Lionom, 25. maja, a ovaj tim se bori i za trofej u Ligi šampiona. U dvomeču polufinala igraće protiv Borusije iz Dortmunda. Prva utakmica igra se 1. maja u Dortmundu, a revanš je šest dana kasnije u Parizu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke