Luis Suarez otvorio dušu o Barsi, Kumanu i povratku u Evropu!

Autor: Milovan Longinov
subota 01.10.2022.
10:03
Izvor: Sportske.net

Urugvajac dao opširan intervju.

EPA/QUIQUE GARCIA
EPA/QUIQUE GARCIA

Povezane vesti

Luis Suarez uživa u svojoj domovini, u dresu Nacionala, priprema se za predstojeći Mundijal u Kataru. 

On je bio gost redakcije čuvene španske Marke, a dotakao se brojnih tema iz svoje karijere. Govorio je o odlasku iz Barselone zbog Ronalda Kumana, svojoj karijeri, najboljem treneru... 

"Iz poštovanja i ljudskosti rukovao bih se sa Ronaldom Kumanom ukoliko bismo se negde sreli. Međutim, nadam se da će taj čovek ponovo biti velik kao što je bio dok je igrao u Barseloni i da će mi konačno reći istinu zašto me je oterao iz kluba, jer znam da razlog nije bio tehničke ni finansijske prirode", rekao je Suarez. 

On smatra da je uprava Barselone ovog leta povukla ključne poteze, ali nije želeo da nagađa šta bi bilo da su iste učinili pre godinu dana.

"Smatram da su finansijske poluge koje je nova uprava Barselone napravila fantastičan posao. Vidim da navijači konačno imaju poverenja u upravu kluba i vidim da znaju da su oni sposobni da preokrenu situaciju. Ne znam da li bi Mesi ostao da su to uradili prošlog leta. To se desilo tada, situacija se odvila na taj način i niko ne zna šta bi bilo, kad bi bilo", istakao je Suarez i nastavio da hvali klub.

"Barselona je odlična. Doveli su sjajna pojačanja, a tu su i omladinci koji polako stiču potrebno iskustvo. Mislim na Pedrija, Gavija i Fatija, koji se konačno oporavio. Tu su i iskusni igrači kao što su Alba, Buskets, Pike i Ter-Štegen. Ova ekipa je spremna za borbu na svim frontovima. Verujem da će Ćavi vratiti Barsu njenim korenima. Zapravo, smatram da to već radi. On je dete kluba, zna šta navijači žele i šta Barsi treba", kaže Suarez. 

Kratko je odgovorio i na pitanje  koji je najbolji trener sa kojim je sarađivao.

"To je definitivno Luis Enrike". 

Takođe, potvrdio je da je završio svoju evropsku karijeru.

"Da, moja evropska karijera je završena. Groningen, Ajaks, Liverpul, Barselona, Atletiko Madrid, recite mi da li može bolje od toga?", zaključio je Suarez.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke