Luka Jović rešio glavno pitanje! Zna gde će igrati naredne sezone, a sada završnica za trofeje!

Autor: Boris Jovanović
utorak 02.05.2023.
08:33
Izvor: Sportske.net

Najbitnija stvar, sada može da se koncentriše...

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Izgleda da je želja obostrana, Luka Jović ne mora da brine gde će igrati naredne sezone.

Srpski napadač posle neuspešne epizode u Realu koja mu je usporila meteorsku karijeru ima za cilj da i narednu sezonu odigra u redovima "Ljubičastih". Jović nije ispunio očekivanja u šampionatu, Fiorentina će završiti u sredini tabele. Dao je četiri gola u prvenstvu, jednom bio strelac u kupu gde će se Toskanci boriti za trofej. Naredne nedelje sledi i polufinale LK, gde je naš fudbaler golovima (šest u 12 mečeva trasirao put klubu da se bori za drugi evropski kup u istoriji (osvojili su KPK praktično na početku tog takmičenja, pre nešto više od šest decenija).

Jović za cilj ima da se stabilizuje u timu, na neki način ovo je bila sezona adaptacije, mnogo je izgubio sedenjem na klupi u Realu. Nije bilo mnogo bolje ni u Ajntrahtu na pozajmici, tim je bio formiran, dao je četiri gola u 18 mečeva po povratku u Bundesligu.

Ima ugovor, i to do 2024. Posle toga, opcija je da ostane još dve godine (ali Fiorentina mora da plaća pet miliona po sezoni) ili da ode kao slobodan igrač. U svakom slučaju, nije još kraj šampionat, ili bolje da kažemo sezone, kupovi su prioritet, ko zna, možda Luka izraste u junaka Firence u ovih poslednjih mesec dana.

Italijani igraju vanredno kolo, u sredu Fiorentina koja je zgromila Sampdoriju za vikend gostuje u Salernu, domaćinu je važnije, pobedom prave odlučujući korak ka opstanku. "Gazeta" najavljuje da će Srbin dobiti prednost ispred Kabrala, odnosno da će početi meč na "Arekiju". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke