Luka Jović ušao u legendu, među osmoricom "odabranih"!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 29.05.2022.
11:05
Izvor: Sportske.net

Velika noć za reprezentativca Srbije.

 EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Davali mu zasluge ili ne, činjenica je - Luka Jović je šampion Evrope sa Real Madridom.

Srpski reprezentativac deo je klub iz Madrida koji je sinoć u velikom finalu Lige šampiona u Parizu savladao Liverpul i po 14. put u istoriji stigao do trofeja za najbolji tim u Evropi.

Član još jedne legendarne generacije "kraljevića" jeste i srpski napadač Luka Jović.

Odigrao je momak iz Bljeljine tri utakmice na Realovom putu do trofeja, ukupno 113 minuta na terenu, dovoljno za mesto u istorijskim knjigama evropskog, ali i srpskog fudbala.

Jović je sinoć postao osmi Srbin koji je osovjio Ligu šampiona sa inostranim klubom. 

Pre njega na vrh Evrope popeli su se legendarni Velibor Vasović 1971. sa Ajaksom, "zaboravljeni" Boriša Đorđević bio je u timu nemačkog Hamburgera koji je 1983. godien osvojio Kup evropskih šampiona. Poslednju klupsku titulu prvaka Evrope devedesetih godina prošlog veka  u Srbiju doneo je Vladimir Jugović. On je sa torinskim Juventusom bio šampion 1996. godine.

Baš kao i Luka Jović, i Perica Ognjenović je proslavio titulu prvaka Evrope sa Real Madridom 2000. godine. Na narednu titulu jednog Srbina čekali smo osam godina, a onda je fenomenalni Nemanja Vidić bio jedan od predvodnika Mančester junajteda na pohodu ka evropskoj kruni 2008.

Sadašnji trener Crvene zvezde i bivši fudbaler Intera Dejan Stanković bio je deo čuvene generacije Intera, koju je Žoze Murinjo doveo do triplete u sezoni 2009/10. Dve godine kasnije Branislav Ivanović je sa Čelsijem "pokorio" Evropu. Sinoć je Jović prekinuo desetogodišnji "post" i "vratio" "ušati" pehar u Srbiju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke