Luka, sad ili nikad!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 03.02.2022.
17:00
Izvor: Sportske.net

Srbin će večeras biti starter.

EPA-EFE/Luis Tejido
EPA-EFE/Luis Tejido

Povezane vesti

Atletik Bilbao i Real Madrid večeras se sastaju u novom derbiju Kupa kralja, a u centru pažnje biće naš Luka Jović. 

Prošlogodišnji šampion Barselona je ispao, Atletik Bilbao je ponovo bio koban za Katalonce, a žreb je opet bio nemilosrdan za Baskijce, koji sada dočekuju i - Real Madrid.  

Real tradicionalno lakše izlazi na kraj sa Bilbaom nego Barselona, ali treba istaći da će Karlo Anćeloti imati kadrovskih problema. Brazil je u utorak igrao meč kvalifikacija za SP, Kasemiro, Vinisijus Žunior i Rodrigo su doputovali dan pre meča, ali će biti spremni za ovaj meč, ali je Karim Benzema povređen. Baš zbog toga je u centru pažnje naš Luka Jović, koji će verovatno dobiti šansu od prvog minuta, uz Edena Azara, jer Anćeloti neće rizikovati umorne Brazilce, osim Vinisijusa, koji je suspendovan i ne može da nastupi za vikend protiv Granade. 

Očekuje se da napad predvode upravo on, Jović i Azar.

Što se tradicije tiče, zvuči neverovatno, ali Kup kralja je takmičenje u kom Bilbao ima više trofeja od Real Madrida. Atletik Bilbao ima 23 pehara u Kupu kralja, više ima samo Barsa (31), dok je Real osvajao 19 puta.

Ono što je posebno zanimljivo jeste  da se Real i Bilbao nisu sreli u Kupu kralja još od 2006. godine, kada su Madriđani prošli ukupnim rezultatom 5:0 (4:0, 1:0). Ipak, u poslednje dve godine dva puta su igrali u Superkupu Španije, prošle sezone bio je bolji Atletik Bilbao, dok je ove u finalu slavio Real. Generalno, tradicija je apsolutno na strani Reala, verovali ili ne, Bilbao je poslednji put pobedio Madriđane davnog marta 2015. godine na svom "San Mamesu" rezultatom 1:0. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke