Lukaku, Čelsi i Inter - ovo je prava istina!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 31.12.2021.
13:00
Izvor: Sportske.net

Belgijanac otvorio dušu.

 EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Belgijski fudbaler Romelu Lukaku digao je mnogo prašine povodom intervjua italijanskom Skaj sportu, zbog čega je naišao na oštre reakcije trenera Čelsija Tomasa Tuhela i navijača Intera.

Ovim povodom, novinar Fabricio Romano obelodanio je intervju načinjen pre tri nedelje koji se vrlo lako može okarakterisati kao ispovest Belgijanca.

Istakao je da veruje da da će kod Tuhela zavredeti veću minutažu, mada će u svakom slučaju poštovati odluku trenera.

"Tuhel i ja pokušavamo da ustanovimo sistem u kojem ćemo pronaći jedan drugog i da pomognemo timu uprkos komplikovanoj situaciji. On je napravio svoj izbor, na meni je da radim. U jednom trenutku ćemo razgovarati i realno sagledati situaciju", rekao je Lukaku dodajući da je veliki zaljubljenik u Inter, Milano i Italiju, gde je proveo dve najlepše godine u karijeri.

Istakao je da je odmalena navijao za Čelsi i da već kada nije uspeo u prvom mandatu da postigne više u redovima "Plavaca", rešio je da se vrati letos, a u toj nameri je 2020. godine odbio ponudu Mančester sitija.

"Nisam prihvatio jer nisam hteo da napustim Inter posle godinu dana. To je klub koji mi je spasao karijeru nakon loše epizode u Mančester junajtedu".

Lukaku je prošle sezone sa Interom osvojio Skudeto, a potom se sastao sa čelnicima kluba i predočio im situaciju.

"Zatražio sam im novi ugovor uz reči da imam 28 godina i da želim da živim u Italiji, ali naišao sam na oprečan odgovor. Možda nisu postojale finansijske mogućnosti, ali mi je bilo teško da to prihvatim", poručio je Lukaku.

Nadao se da će posle Intera zaigrati za jedan od tri, po njegovom mišljenju, najbolja kluba na svetu, a to su Real Madrid, Barselona i Bajern, a kada već nisu stigle ponude iz Španije i Nemačke, okrenuo se Engleskoj.

"Kada se to nije dogodilo rekao sam sebi da je Čelsi jedini klub u kojem želim da igram nakon Intera. Kada me je Čelsi kontaktirao, to je bio izazov za mene. Teško je bilo odbiti klub za koji sam navijao od detinjstva i propustim šansu da osvojim Premijer ligu, što mi nije uspevalo u prethodnih osam godina", rekao je Lukaku dodajući da bi jedino u slučaju novog ugovora Intera ostao na "Meaci".

Naposletku, priznao je da je i sada najveći navijač Intera i da uvek prati njihove utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke