Lukaku kao "zapeta puška"

Autor: Milovan Longinov
sreda 18.08.2021.
22:03
Izvor: Sportske.net, Beta

Spreman!

Twitter/Chelsea
Twitter/Chelsea

Povezane vesti

Fudbaler Čelsija Romelu Lukaku rekao je danas da je spreman da zaigra u nedelju protiv Arsenala, i to u dresu sa brojem devet koji je postao dostupan odlaskom Tamija Ejbrahama u Romu.

"Uzeo sam dres sa brojem devet. Veoma sam srećan što sam ovde. Na raspolaganju sam treneru", rekao je Belgijanac.

Lukaku je prošle nedelje napustio Inter i vratio se u Čelsi, klub za koji je igrao 2011. do 2014. godine. U svom prvom mandatu u Ćelsiju, Lukaku nije postigao nijedan gol na 15 utakmica, ali je nakon odlaska sa Stamford Bridža postao jedan od najboljih napadača u Evropi.

On je na 166 utakmica za Everton postigao 87 golova, a potom 42 u 96 nastupa u dresu Mančester junajteda, pre nego što je 2019. potpisao za Inter.

Lukaku je odigrao 95 utakmica u dresu Intera i postigao 64 gola, a prošle sezone pomogao je tom klubu da osvoji prvi Skudeto još od 2010. godine i tako prekine dugogodišnju vladavinu Juventusa.

Belgijanac je naveo da su utakmice u italijanskoj ligi "tehničke i taktičke".

"U Engleskoj je to drugačije... Nije to ništa novo za mene, samo se vraćam na staro i prilagodjavam saigračima. Bez obzira na plan igre koji ima trener, mogu da se prilagodim i da pomognem timu", rekao je Lukaku i dodao da je stil igre Čelsija sličan onom koji igra reprezentacija Belgije.

Čelsi čeka na prvu titulu u Premijer ligi od sezone 2016/17, a novu sezonu je počeo pobedom nad Kristal Palasom od 3:0.

"Postoji dobar intenzitet. Trener (Tomas Tuhel) je vrlo jasan u svojim idejama. Svi rade naporno i žele da napreduju i, najvažnije, da pobedjuju. To se uklapa i u moje ambicije", rekao je Lukaku.

Utakmica Arsenal - Čelsi igra se u nedelju od 17.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke