Lukaku otkrio tajnu uspeha, sve staje u šest slova

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 10.03.2021.
16:57
Izvor: Sportske.net

Belgijanac "eksplodirao" u Italiji.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Napadač Intera Romelu Lukaku igra u izvanrednoj formi ove sezone, a za to je dobrim delom zaslužna i dijetalna ishrana koju koristi.

Belgijanac se pokazao kao pun pogodak lidera Serije A, a osim mukotrpnog rada na treninzima i fanatičnoj borbi ubacio je i specifičnu ishranu, koja mu pomaže da se što bolje oseća na terenu.

To je i otkrio razgovarajući u jednom klupskom podkastu.

"U Interu smo uradili analizu mog tela i korigovao sam ishranu. Jedem više salate i ribe, što ima odličan efekat. Volim karantin, čini mi se dobro. Uzimam vitamine. Moja dijeta se sastoji od salate za ručak, puno pilećih prsa, širataki testenine. Od kad se ovako hranim osećam se brže i bolje", rekao je Lukaku.

Dodao je da od ugljenih hidrata voli krompir i crni pirinač, ali da se tokom igranja u različim zemljama prilagođavao specifičnim tipovima ishrane.

"Oduvek sam važio za eksplozivnog igrača, ali Italija me je podigla na viši nivo. Nikada se nisam toliko snažno osećao, mentalno i fizički. Dan pred utamicu mogu da preteram sa ugljenim hidratima. Rehidratacija je važna, ali i spavanje, pogotovo u mojim godinama", rekao je Lukaku.

Bivši napadač Mančester junajteda, Evertona, Čelsija i Anderlehta ove sezone je postigao čak 24 gola na 34 utakmice za Inter u svim takmičenjima i na putu je da osvoji prvi trofej od kad igra u "ligama petice".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke