Lukaku se poverio Englezima: "Konte mi je otvorio oči"

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 19.08.2021.
17:30
Izvor: Sportske.net

Belgijanac analizirao period u Italiji.

Twitter/Chelsea
Twitter/Chelsea

Povezane vesti

Najskuplje pojačanje Čelsija ovog leta Romelu Lukaku vratio se posle dve godine u engleski fudbal, a u intervjuu za "Independent" govorio je u iskustvu igranja u Seriji A.

"Mislim da je odlazak u Italiju suštinski pokazao svetu šta mogu da učinim, zajedno sa onim što već igram u reprezentaciji Belgije", rekao je Lukaku u intervjuu za ovaj britanski list.

Istakao je da mu je deo plana u odluci da pre dve godine napusti Englesku bio da se oproba u nekoj drugoj ligi.

"Iskusio sam Seriju A, ligu čiji sam oduvek želeo da budem deo u jednom periodu moje karijere", kazao je Lukaku.

Podvukao je da je u Interu naučio šta je potrebno da bi se osvojila titula.

"Otići tamo, saznati šta je potrebno da bi se uzela titula i stvoriti uslove da se do nje dođe. Veoma je drugačije u Italiji nego u Engleskoj. Mnogo, mnogo taktike. Ne stvara se mnogo prilika po gol i ako ne iskoristiš jednu, sve će teže ići. Naučio sam više da igram leđima ka golu, kao i ostale važne aspekte u igri. Bilo je to dobro iskustvo", rekao je Lukaku.

Dodao je da je važno naučiti kako pobeđivati nešto što ruši barijere.

"Svaki trener ima različitu filozofiju vođenja tima, ali sa Antoniom smo naučili kako da probijemo crvenu zonu. U drugoj sezoni smo mnogo lakše dobijali velike utakmice. To stvara razliku protiv velikih rivala", rekao je Lukaku.

Prisetio se jednog razgovora sa italijanskim stručnjakom.

"Rekao mi je da ukoliko ne budem dobar, neću igrati. To mi je otvorilo oči. Kada sam naučio taj aspekt, sve mi je lakše bivalo u igri", rekao je novi napadač Čelsija. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke