Lukakuovo veče na Sardiniji!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.09.2024.
20:02
Izvor: Sportske.net

Treća uzastopna pobeda Napolija u znaku snažnog belgijskog napadača.

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Posle startnog poraza od Verone, ekipa Napolija je pronašla pravu formu i sada već ima tri uzastopne pobede, posle najnovijeg trijumfa na gostovanju na Sardiniji.

Napolitanci su večeras slavili sa ubedljivih 4:0, a u glavnoj ulozi je bio Romelu Lukaku, koji je meč završio sa jednim golom i dve asistencije.

Napoli je poveo već u 18. minutu kada je Lukaku pronašao Di Lorenca na ivici kaznenog prostora, ovaj je uputio udarac,a lopta je na putu ka golu zakačila jednog igrača Kaljarija, malo promenila pravac, ali dovoljno da prevari golmana Skufeta - 0:1.

Kaljari je zatim dugo pokušavao što pre da dođe do izjednačenja, imali su domaći inicijativu, uputili znatno veći broj šuteva ka golu, ali bez pravog efekta.

A onda, 66. minut meča i gol Hviče Kvarackelije. Lukaku je primio loptu na centru terena, zagradio se i pravovremeno uposlio Kvarackeliju koji je protutnjao u kazneni prostor i iskosa sa leve strane pogodio mrežu - 0:2!

Sve nade domaćih da mogu da izbegnu poraz ugasio je Romelu Lukaku na isteku 70. minuta meča. Bio je to poklon od strane golmana Skufeta koji je poslao loptu u noge gostima, a na kraju Kvarackelija sa leve strane vraća asistenciju Lukakuu koji rutinski sprovodi loptu u mrežu za nedostižnih 0:3.

Ni to nije bilo sve, gosti su u nadoknadi vremena golom Bonđorna  učinili večerašnji trijumf još ubedljivijim - 0:4!

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke