Lukeba produžio ugovor sa Lajpcigom

Autor: Milovan Longinov
sreda 23.10.2024.
16:00
Izvor: Sportske.net

Potvrđeno je.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Fudbaler RB Lajpciga Kastelo Lukeba produžio je danas ugovor sa nemačkim klubom do 2029. godine.

Tu informaciju je RB Lajpcig preneo putem sajta kluba.

"Prelazak u Lajpcig je bio savršen za moj razvoj. Brzo sam dobio dosta minuta na terenu i uspeo sam da preuzmem odgovornost. Uvek sam imao podršku svih u klubu, naših navijača i mojih saigrača. Osećam kao da mi je RB Lajpcig sada druga porodica. Ovde je lako mladim igračima kao meni da se naviknemo i da napredujemo svakog dana. Biti u mogućnosti da treniram na najvišem nivou i da konstatno igram protiv najboljih timova na svetu je prosto fantastično. Radujem se igranja još dosta utakmica za RB Lajpcig i daću sve od sebe da nam pomognem da budemo uspešni", rekao je Lukeba, a preneo klub.

Lukeba (21) je u Lajpcig došao u avgustu prošle godine iz Olimpik Liona, a od tad je odigrao 48 utakmica za nemački klub.

"Za samo godinu dana Kastelo se razvio u jednog od najboljih defanzivaca Bundeslige. Odigrao je veliku ulogu u kompaktnosti naše odbrane u dosadašnjem toku sezone. Nije samo dobar u oduzimanju lopte, već i neko ko može da ima ključnu ulogu u kreaciji igre iz odbrane. Njegovo startovanje na loptu, dodavanje, pribranost sa loptom u posedu, brzina i svestranost, što mu dozvoljava da igra i na štoperu, i na beku, čine ga izvanrednim fudbalerom. Jako nam je drago što je Kastelo potpisao još duži ugovor sa nama, i da vidi svoju budućnost u Lajpcigu", naveo je sportski direktor RB Lajpciga Ruven Šreder.

RB Lajpcig je drugi na tabeli Bundeslige sa istim brojem bodova kao prvoplasirani Bajern Minhen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke