Luksemburg nije izdržao, Belgijanci brojali do osam, Holanđani do sedam!

Autor: Milovan Longinov
utorak 30.03.2021.
22:41
Izvor: Sportske.net

Luksemburg nije uspeo da izdrži, ubedljive pobede Belgije i Holandije.

EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Povezane vesti

Večeras je bilo uzbudljivo - Portugalci su preokrenuli u Luksemburgu, Belgijanci su brojali do osam, Holanđani do sedam, dok su Norvežani slavili u Crnoj Gori - 0:1.

Grupa A

Azerbejdžan - Srbija 1:2
Luksemburg - Portugal 1:3

Pobedila je Srbija, ali preokrenuo je i pobedio i Portugal. Luksemburg je poveo u 30. minutu, ali su Diogo Žota i Kristijano Ronaldo preokrenuli za važnu pobedu Portugalaca. 

Portugalci su izašli na teren u veoma jakom sastavu, pošto su igrali i Ronaldo, Bernardo Silva, Žota, Žoao Feliks, Kanselo, Ruben Dias, ali nisu bili ubedljivi. Luksemburg je bio potpuno ravnopravan rival i nije se plašio da napadne aktuelnog šampiona Evrope.

Nagrada za hrabru igru stigla je na isteku pola časa igre, kada je Sinani uputio sjajan centaršut, a Žerson Rodriges glavom skrenuo loptu u mrežu Portugalaca - 1:0. 

Nažalost, Žota je u poslednjim sekundama prvog poluvremena glavom poništio pogodak Rodrigesa. 

Na samom startu drugog dela igre, Kanselo je centrirao, a Ronaldo je na petercu na pravom mestu - 1:2.

Do kraja, Portugalci su overili pobedu golom Falhinje u 80.minutu pa sada imaju isti  broj bodova kao i naša reprezentacija.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa E

Belgija - Belorusija 8:0
Vels - Češka 1:0

Belgijanci su razmontirali Beloruse i to ne u najjačem sastavu, pošto nisu igrali De Brujne, Lukaku, Mertens, Tilemans. Već u prvom poluvremenu bilo je 4:0, golove su dali Bačuaji, Vanaken, Trosar i Doku. U drugom su po gol dodali Prat i zaboravljeni Kristijan Benteke za ogromnih 6:0. U finišu su pogodili Vanaken i Trosar, po drugi put za 8:0.

U drugom meču ove grupe bilo je mnogo tvrđe i neizvesnije, Velšani i Česi su odigrali bez golova. Česi su na startu drugog poluvremena ostali sa igračem manje pošto je Patrik Šik zaradio direktan crveni karton. Velšani su takođe zaradili crveni, u 77. je isključen Roberts zbog drugog žutog kartona, ali su tek onda domaći proradili. U 82. minutu Džejms je iskoristio asistenciju Bejla za 1:0. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa G

Gibraltar - Holandija 0:7
Turska - Letonija 3:3
Crna Gora - Norveška 0:1

Holanđani su svoj posao odradili, ali tek u drugom poluvremenu. Posle prvih 45 minuta bilo je samo 0:1. U drugom je usledila prava rapsodija od 55. do 64. minuta pogađali su Luk de Jong, Depaj, Vajnaldum i Malen. U finišu su pogodili opet Depaj i Van de Bek za 0:7.

Crnogorci su ugostili Norvežane što je na papiru bio derbi ove grupe. Ipak, u 35. minutu Sorlot je pogodio za 0:1 i to je bio konačan rezultat.

Ludi Turci su odigrali još jednu ludu utakmicu. Nakon što su pobedili Holandiju sa 4:2 i Norvešku u gostima 0:3, danas su se mučili sa Letoncima. Karaman i Čalhanoglu su doneli prednost od 2:0, ali su se Letonci vratili preko Savalnieksa. Burak Jilmaz je pogodio za 3:1, ali su Letonci opet uzvratili. Uldrikis je pogodio u 58, a Ikaunieks u 80. za šokantni 3:3. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa H

Hrvatska - Malta 3:0
Slovačka - Rusija 2:1

Hrvati su otpor Maltežana slomili tek u drugom poluvremenu i to tek kada su u igru ušli Modrić i Perišić. U 62. minutu pogodio je Perišić, da bi potom Modrić u 76. pogodio iz penala. U samom finišu Perišić je asistirao za Brekala za 3:0.

Slovačka je pobedila Ruse rezultatom 2:1. Milan Škrinjar je pogodio za 1:0, izjednačio je Fernandes u 71, ali je već u 74. Mak doneo pobedu domaćima.

Ako pogledamo tabelu, ovo će biti najneizvesnija grupa...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Tuesday, 30.03.2021
22:43

E sada ponovo znamo da je izlizani 'bog fudbala', 'daleko najbolji ikada u galaksiji, a i šire', 'maestralnim solo prodorom iz nemoguće situacije sam je srušio strašni Luksemburg', 'oborio' rekorde Pelea i onoga Ali pa nešto Iranca, bez njega Portugal ne bi ni otišao na SP itd. Sa telom dvadesetdvogodišnjeg dječarca i 2% masti pokazuje da će u narednih 10 godina 'potući' sve moguće rekorde i nadmašiti samoga sebe, jer je sve ostale već odavno nadmašio. 😂 Jedino ga malo nerviraju onaj Joao Palhinha koji je za 12 minuta od kako je ušao u igru uspeo da ima isti učinak kao izlizani u 3 utakmice, a o 'nebeskom skakaču' Žoti da i ne pričamo sa 3 puta većim učinkom od izlizanog. 😂 Naravno zaboravićemo, tj. već smo zaboravili ako smo ikada i znali, da izlizani ovu utakmicu i još najmanje 4-5 narednih nije ni smeo da igra zbog onoga što je uradio na prošloj utakmici. 😂