Junajted oduvao Totenhem, Konte promašio taktiku!

Autor: Mladen Heleta
sreda 19.10.2022.
23:07
Izvor: Sportske.net

Odlična partija izabranika Erika ten Haga, Ronaldo nije ulazio u igru.

EPA-EFE/Andrew Yates
EPA-EFE/Andrew Yates

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Totenhem na svom "Old Trafordu" rezultatom 2:0, u derbiju 11. kola Premijer lige.

Strelci su bili Fred u 47. i Bruno Fernandeš u 69. minutu.

Junajted je nadigrao ekipu iz Londona u svim elementima fudbala, a samo zahvaljujući fantastičnoj predstavi golmana Lorisa, trijumf nije bio značajno ubedljiviji.

Mančester junajted je peti na tabeli sa 19 bodova iz 10 mečeva, a Totenhem je treći sa 23 boda iz 11 utakmica.

Antonio Konte je odlučio da povređenog napadača Rišarlisona u startnoj postavi zameni defanzivni vezista Bisuma i jasno je bilo za kakvu se taktiku opredelio Italijan. Ispostavilo se da nije bio u pravu. Bisuma nije doprineo čvrstini na sredini terena, Mančester je gospodario ovom utakmicom, bio uvek za korak ispred, a Kazemiro i Fred su se pokazali kao odlična kombinacija u veznom redu.

Zatvorio se Totenhem od početka, ali je prosto neverovatno kako u uvodnih pola sata nije primio gol. Totalna dominacija Junajteda u tom periodu i bravurozna rola golmana gostiju Lorisa.

Već u sedmom minutu je Francuz imao dve odlične odbrane posle pokušaja Rašforda i Freda. Projektil Brazilca je vrhovima prstiju "izvadio" ispod same prečke.

Tri minuta kasnije je Antoni zalomio sa desne strane, gađao levom nogom suprotni ugao, a lopta je okrznula stativu i završila u gol-autu.

Nastavili su se uraganski napadi Mančestera. Fred je u 20. minutu sjajnim pasom u prazan prostor spojio sa golom Rašforda, ovaj je izašao sam pred Lorisa, a iskusni čuvar mreže mu je skinuo zicer.

U 23. minutu je Loris maestralno odbranio šut Bruna iz slobodnog udarca, a u 28. minutu je nakon bombe Kazemira sa distance lopta fijuknula tik pored stative.

Totenhem se stabilizovao između 30. i 45. minuta, oterao je "Đavole" od svog gola i uspeo da na pauzu ode sa 0:0.

Početak drugog dela doneo je zasluženo vođstvo Junajteda. Igrao se 47. minut kada je Antoni proigrao Sanča, koji je odigrao lep povratni pas za Freda, on je tukao sa nekih 19 metara, a lopta zakačila štopera Totenhema Bena Dejvisa, prevarila Lorisa i završila u mreži, za 1:0.

Samo 120 sekundi kasnije ponovo se razgoropadio Loris, na neverovatan način zaustavio pokušaj Rašforda i sprečio domaćina da tada prelomi ovaj meč.

Totenhem nije imao energije da bilo šta korisno uradi večeras. Domaćin je malo oborio ritam, a onda još jedna munjevita akcija i 2:0 u 69. minutu. Šutirao je Fred, Dajer ga izblokirao, ali je lopta odskočila pravo do Bruna, koji je lepo otvorio stopalo i odmerenim udarcem sa 14 metara matirao Lorisa.

Nestvarni Loris je u 74. minutu još jednom fenomenalnom paradom sprečio Rašforda da postigne pogodak.

Do kraja smo gledali odrađivanje posla domaće ekipe i nemoć razbijenog Totenhema, a rezultat se nije menjao.

Kristijano Ronaldo je celu utakmicu presedeo na klupi za rezervne igrače, a u svlačionicu je otišao koji minut pre nego da sudija odvira kraj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke