Ma, kakav "evropski" derbi, Grifo se "poigrao" sa Unionom, penali na sve strane!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 13.11.2022.
19:18
Izvor: Sportske.net

Gosti iz Berlina promašili penal, pa ostali sa desetoricom.

SC Freiburg
SC Freiburg

Povezane vesti

U derbiju 15. kola nemačke Bundeslige fudbaleri Frajburga bili su ubedljivi i sa 4:1 savladali Union iz Berlina.

Duel dve ekipe koje su izborile evropsko proleće u Ligi Evrope trebalo je da bude neizvestan i dramatičan, ali je sve bilo rešeno nakon burnih 20 minuta.

Fenoemanlni Italijan Vićenco Grifo imao je svoj šou u Frajburgu večeras, postigao het-trik, a posebno je zablistao u prvih šest minuta.

Igrao se četvrti minut kada je Grifo sa penala doveo svoj tim do vođstva.

Samo dva minuta kasnije isti igrač postiže svoj drugi pogodak, ovoga puta iz igre, posle sjajnog duplog pasa i asistencije Gregoriča.

Imali su gosti iz Berlina idealnu priliku da smanje prednost domaćih u 10. minutu, ali je Robin Knohe promašio jedanaesterac.

Devet minuta kasnije štoper Uniona Diogo Leite povukao je u svom šesnaestercu ofanzivca Frajburga Rica Doana, skrivio jedanaesterac i zaradio direktan crveni karton. Penal je u gol pretvorio sigurni Grifo i tako praktično rešio pitanje pobednika.

Sjajno poluvreme domaćih kompletirao je Mihael Gregorič pogotkom u prvom minutu nadoknade prvog dela.

Drugo poluvreme bilo je samo formalnost. Prežaljeni gosti su uspeli samo da postignu počasni pogodak golom Svena Mihaela iz penala u 81. minutu.

Frajburg će na mundijalsku pauzu sa drugog mesta i 30 bodova, četiri manje od Bajerna, dok je Union Berlin peti sa 27 bodova.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke