Ma kakva "prijateljska", Marokanci prebili i pobedili Brazilce pre 65.000 svojih!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 26.03.2023.
09:10
Izvor: Sportske.net

Nema prijateljskih kada je na terenu Sofijan Ambrabat i njegova družina.

EPA-EFE/Jalal Morchidi
EPA-EFE/Jalal Morchidi

Povezane vesti

Fudbalska selekcija Maroka imala je priliku da noćas ugosti reprezentaciju velikog Brazila i to pred 65.000 svojih navijača, te da na taj način dobije ovacije za četvrto mesto na Mundijalu u Kataru.

Selektor Valid Regragi izveo je snažnu postavu sastavljenu od igrača koji su uglavnom i predvodili Maroko do same završnice Svetskog prvenstva. 

S druge strane, videlo se koliko selektor nedostaje Brazilcima, ali i povređeni Nejmar, jer su napad predvodili Vinisijus Žunior, Rodrigo i Roni iz Palmeirasa.

Marokanci su poveli golom Sofijana Bufala, posle asistencije Bilala El Kanusa.

Brazilci su pomalo imali i sreće što je golman Bono noćas bio potpuno van forme, imao je nekoliko kikseva, a najveći u 67. minutu kada je poklonio gol Kazemiru.

Srećom po njega i domaće navijače, Adbelhamid Sabiri je postigao pobedonosni gol za slavlje Marokanaca.

Inače, treba istaći da je utakmica protekla u ne baš prijateljskom tonu, Amrabat je bio prilično raspoložen da pokaže sve svoje defanzivne vrline, pa je tako umalo povredio Vinisijusa nakon čega je došlo do čarki.

Sve u svemu, iako je ovo bio takmičarski nebitan meč, Brazilcima je pokazao da što pre moraju da dobiju selektora i da improvizacija sa izborom igrača više nema. Emerson Rojal, Aleks Teljes se verovatno neće naigrati u budućnosti, kao i treći golman Veverton. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke