Ma, kakvih 103.000.000, Real platio Belingema mnogo više!

Autor: Darko Mitrović
petak 13.09.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Španski list jutros pokrenuo novu temu.

EPA-EFE/Daniel Gonzalez
EPA-EFE/Daniel Gonzalez

Povezane vesti

Džud Belingem je pre godinu dana obeležio tadašnji prelazni rok transferom iz Dortmunda u madridski Real, a suma koja se pominjala kao obeštećenje i koja je navedena i na ''Transfermarktu'' iznosi 103 miliona evra.

Nema sumnje da je već u prvoj sezoni opravdao očekivanja i da već može da se pohvali sa tri osvojena trofeja sa Realom (titula prvaka Španije, titula prvaka Evrope, Superkup Evrope), a tek ga očekuju velike stvari u narednim godinama, s obzirom da je potpisao ugovor do 2029. godine.

Međutim, ovi osvojeni trofeji znače i da Real na onih 103 miliona evra već mora da uplati dodatnu višemilionsku sumu nemačkim ''milionerima''.

Na tu temu jutros piše španski ''Mundo Deportivo'', koji prenosi saznanja nemačkog ''Bilda'' da se pomenuta suma već popela sa 103 na 133.9 miliona evra!

Naime, fiksnoj sumi koja je prvobitno plaćena, dodate su i određene varijable, ili bonusi koje Dortmundu nije bilo teško da dobije, s obzirom na vrhunski kvalitet engleskog reprezentativca.

Pomenuti izvor navodi da je Real Madrid već u prvoj godini morao da plati 10 miliona više nemačkom timu samo za osvajanje La Lige i Lige šampiona. 

''Gledajući veoma visok učinak mladog Bellingema u njegovoj prvoj godini, vrtoglava cifra transfera je amortizovana, ali ono što bode je laž. Ili pola istine'', piše Mundo Deportivo i podseća na nije prvi put da u Realu ne saopšte sve detalje transfera, jer se nešto slično dogodilo i prilikom treansfera Gereta Bejla iz Totenhema u Real. 

''U Madridu ova praksa skrivanja dela potpisa koji prelazi 100 miliona nije nova. Florentino Peres, kada je propustio potpisivanje Nejmara 2017, otišao je po Gereta Bejla. Madriđani su platili Totenhemu za velškog igrača ne 91 milion evra, već 100.759.417 evra. 

Tačnu cifru objavio je 'Football Leaks', gde je procurio ugovor o višemilionskom ugovoru između klubova. Šta je Real Madrid krio u tom slučaju? Da Kristijano Ronaldo nije znao da postoji još jedan igrač koji je koštao više novca od njega, za koga su platili 94 miliona evra'', podseća španski list.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke