Mađare ne zanima stav UEFA - Zastave Velike Mađarske danas na tribinama!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 23.03.2023.
17:45
Izvor: Sportske.net

Videćemo da li će zbog toga biti kažnjeni.

EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Mnogo bure izazvala je informacija da je UEFA odobrila korišćenje zastave Velike Mađarske u takmičenjima pod njenim okrilje koju su plasirali tamošnji mediji.

Ipka, UEFA je demantovala ove navode i potvrdila da je zabranila korišćenje ovog obeležja, ali je Fudbalski savez Mađarske danas izdao saopštenje u kojem se navodi da će na utakmicama njihove selekcije zastava Velike Mađarske biti dozvoljena.

"Radi se o istorijskoj karti Mađarske koja je jednostavno pogrešno interpretirana. Postoje nesigurnosti i nesporazumi oko tih simbola, a za sve su krivi mediji. Zbog toga osećamo da je potrebno ponoviti naše objašnjenje. Odluku o nošenju tih zastava donosi naš savez, koji će ih dozvoliti na stadionima u sledeće dve utakmice. Rumunski fudbalski savez je očigledno pogrešno protumačio te simbole i zbog toga napao mađarski savez", piše u saopštenju Mađara i dodaje se.

"Nastavljamo da se borimo protiv svih oblika rasizma i diskriminacije, ali ćemo zastave, koje nemaju rasistička i uvreldjiva obeležja, dozvoliti i zbog toga ne bi trebalo da budemo optuženi za rasizam ili isključivost", zaključili su u FS Mađarske.

Mađarska danas dočekuje Estoniju u prijateljskoj utakmici. Očekuje se da se na tribinama nađu i zastave Velike Mađarske, a videćemo kako će na to UEFA reagovati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke