Mađioničaru Ćaviju uspeo trik, Barselona je novi prvak Španije!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 14.05.2023.
22:51
Izvor: Sportske.net

Katalonija slavi titulu prvaka Španije posle četiri godine i mnogo problema u klubu...

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone osvojili su večeras titulu prvaka Španije pošto su kao gosti savladali ekipu Espanjola rezultatom 4:2.

Trijumfom u gradskom derbiju, izabranici Ćavija su četiri kola pre kraja Primere stekli nedostižnih 14 bodova prednosti u odnosu na Real, te tako osvojili šampionat prvi put posle 2019. godine.

Barsa je otpočela susret veoma motivisano i zasluženo stigla do vođstva u 11. minutu kada je dodavanje Baldea iskoristio Robert Levandovski kako bi zatresao mrežu rivala.

Prilično raspoloženi Alehandro Balde se devet minuta kasnije i sam upisao u strelce, Pedri je probio po desnoj strani i poslao loptu na drugu stativu gde ju je dočekao 19-godišnji Španac.

Sve je praktično već bilo gotovo u 40. minutu, Rafinje je poslao centaršut sa desne strane, a Robert Levandovski postigao svoj drugi pogodak na večerašnjem susretu.

Na 4:0 povisio je Žil Kunde posle odličnog dodavanja De Jonga, da bi nakon toga Espanjol ipak stigao do dva utešna gola, prvo Havi Puado u 74. minutu, potom i Hoselu u poslednjem trenutku meča.

Barselona je svoje brige u Primeri ove sezone "prebrinula" na najbolji mogući način - osvajanjem šampionske titule, dok je Espanjol u problemu.

Izabranici Luisa Garsije nalaze se na pretposlednjem mestu Primere sa 31 bodom, četiri manje od Valjadolida koji se nalazi u sigurnoj zoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke