Madrid će proganjati Lautara - Znate "ono Čolovo", e pa to opet vodi Atletiko dalje!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 13.03.2024.
23:44
Izvor: Sportske.net

Drugo veče u nizu gledali smo penale, a sve to nakon što u eliminacionoj fazi nisu viđeni od 2016. godine.

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su posle penala, u revanš utakmici, izbacili Inter i sa 3:2 otišli dalje.

Atletiko je ove sezone prava domaćinska ekipa. Jedan poraz i jedan nerešen rezultat tokom čitave kampanje razlog su za strepnju svakog tima koji dođe na „Metropolitano“. Ali, isto tako, Inter kao gost ne zna za poraz u aktuelnoj sezoni. To nam je garantovalo spektakl. To smo i dobili. Dva fizički, taktički, tehnički i psihološki spremna tima. Neko je, ipak, morao da bude eliminisan, a to je bio

Atletiko je krenuo jako, pritiskali su od samog početka sa željom da što pre postignut pogodak, ali je i Inter znao da odgovori i to preko svojih „ving-bekova“. Prevashodno je u dobru situaciju ušao Denzel Damfris, a onda su silu demonstrirali u 33. minutu. Lautaro se lepo izvukao, dodavši loptu Mihtarjanu i tu nastaje razlika kojom Inter stvara višak u odnosu na defanzivu Atletika.

Pas ka Bareli rastavlja odbranu domaćina, a Federiko di Marko utrčava iz drugog plana, dobija povratnu loptu i postiže gol kao na malom fudbalu. Atomski fudbal Intera.

Ali, nije dugo prošlo od momenta izjednačenja. Dosta sreće imao je Antoan Grizman da Kokeova lopta dođe do njega. Benžaman Pavar nije baš najbolje reagovao, a Francuz je iz okreta matirao  Jana  Zomera već u 35. minutu.

Sve to vratilo nas je na sam početak ove utakmice i razliku iz grada mode i to pred start drugog poluvremena.

Još više taktičkih nadmudrivanja videli smo u nastavku. Pažljivija igra Intera i mnogo konkretniji Atletiko koji je jurio gol zaostatka. Možda i najbolju šansu do tada, Atletiko je imao preko Alvara Morate koji je u 60. minutu loše šutirao posle centaršuta Dijega Ljorentea. A, da je raširio vidike, video bi samog Antoana Grizmana iza sebe koji bi imao Zomera „oči u oči“.

S obzirom na to da je Atletiko bio taj koji je više pritiskao, otvarao se prostor za eventualne kontre Intera i jedna takva stigla je u 76. minutu. Lautaro je poslao pas u prostor za Markusa Tirama, ali je Francuz nekarakteristično loše šutirao i propustio da svom timu otvori vrata četvrtfinala.

Nikako tim Dijega Simeonea nije mogao da pronađe rupu u odbrani „nerazura“. Neretko su imali šestoricu u završnoj trećini i upravo su u jednoj takvoj situaciji, kada je Inter zgusnuo defanzivu, došli do ogromne prilike, ali je udarac Memfisa Depaja u 85. minutu zaustavila stativa. Jedva šezdesetak sekundi kasnije, isti igrač je ipak pogodio! Odlična kretnja Atletikovih igrača, lako je ispao Stefan de Fraj kada je Holanđanin primio loptu za 2:1 i izjednačenje u ukupnom skoru.

Malo je nedostajalo da Atletiko Madrid u trećem minutu nadoknade potpuno nokautira Inter posle pasa Grizmana, ali je Rodrigo Rikelme promašio večeru, žargonskim rečnikom. Na taj način, imali smo i drugo uzastopno veče produžetke u elitnom takmičenju.

Ubrzo je i Lautaro Martinez, čija umeća pred golom Jana Oblaka nismo imali prilike da vidimo ove večeri do produžetaka. Tada je posle kornera šutirao glavom pored stative. Zatim se dogodila jedna nesvakidašnja situacija i direktan crveni karton koji je mistično izbegao Markus Tiram. Naime, on je za međunožje uhvatio Stefana Savića, ali Simon Marčinjak nije dobio instrukciju da ga isključi. Prema svim zakonima normalnosti, trebalo je.

Nije bilo većih uzbuđenja do kraja, pobednika smo dobili posle penala i to je bio Atletiko Madrid.

 1. serija - Čalhanoglu pogađa, Depaj pogađa 1:1
 2. serija - Oblak brani Aleksisu, Zomer brani Saulu 1:1
 3. serija - Oblak brani Klasenu, Rikelme pogađa 2:1
 4. serija - Aćerbi pogađa, Korea pogađa 3:2
 5. serija - Lautaro promašuje čitav gol, Atletiko ide dalje

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke