Madrid grmi, Zidan besan kao ris! Šta sada treba Atletiku, a šta Realu i Barsi za titulu?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 10.05.2021.
08:20
Izvor: Sportske.net

Sezona u Španiji sve je bolja.

EPA-EFE/Ballesteros
EPA-EFE/Ballesteros

Povezane vesti

Atletiko Madrid je najviše profitirao proteklog vikenda - uzeo je bod bledoj Barseloni, a potom su u nedelju Real Madrid i Sevilja remizirali 2:2.

Ipak, u centru pažnje posle ovog meča je VAR, odnosno odluka glavnog sudije da umesto Realu, dosudi penal Sevilji zbog igranja rukom Edera Militaa u začetku akcije. Zidan, koji inače ne komentariše suđenje, ovaj put nije mogao da se suzdrži.

"Voleo bih da mi neko objasni pravilo igranja rukom u kaznenom prostoru, odnosno šta je penal, a šta nije. Jer, ako je Militao igrao rukom, onda je i igrač Sevilje. Sudija me nije ubedio u svoju odluku i veoma sa besan, jer smo zaslužili mnogo više", rekao je Zidan posle utakmice.

Madridski mediji takođe grme zbog odluka sudija, smatraju da je Real žestoko oštećen i da bi zbog toga mogao da ostane bez titule.

Atletiko je tako ostao lider sa 77 bodova, dva više od Reala i Barse i sada sve drži u svojim rukama. I dalje svaki tim ima čemu da se nada, ali jedino Atletiko zavisi samo od svojih rezultata i ako pobedi preostale tri utakmice postaće šampion. 

Real Madridu će možda onaj gol Edena Azara u nadoknadi biti presudan u borbi, jer je Zidanov tim njime ostao ispred Barselone sa istim brojem bodova, te sada treba da pobedi sve tri utakmice do kraja i da sačeka jedan kiks Atletika.

Barselona je u najvećem problemu, u proteklih 10 dana posle poraza od Granade i remija sa Atletikom, Kataloncima su neophodna dva kiksa Atletika (ili jedan poraz) i makar jedan Reala. 

Najteži raspored ima Real Madrid, koji u razmaku od četiri dana gostuje u Granadi pa u Bilbau, a u poslednjem kolu dočekuje Viljareal. 

36. kolo:

Levante - Barselona
Atletiko Madrid - Real Sosijedad
Granada - Real Madrid

37. kolo:

Atletiko Madrid - Osasuna
Atletik Bilbao - Real Madrid
Barselona - Selta

38. kolo:

Valjadolid - Atletiko Madrid
Real Madrid - Viljareal
Eibar - Barselona

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Monday, 10.05.2021
13:51

Viđu viđu Alžirca pojmaša koji inače 'ne bi da komentariše odluke sudija bez obzira da li su na njihovu korist ili štetu'. 😂😂😂 Ipak novost je da je baš toliki pojmaš pa traži da mu neko objasni pravilo igranja rukom u svom kaznenom prostoru, jer do sada nije imao prilike da se uveri da i za njegov tim to pravilo važi. 😂 Možda bi mu neka domaćica, koja ponekad gleda fudbal dok kuva ručak, mogla da objasni zašto je to što je uradio Militao bio ne penal, nego penalčina ili ti penal k'o kuća. 😂😂😂