Madriđani se sprdaju sa Barsom, kažu - Laporta vraća Rajkarda!

Autor: Milovan Longinov
sreda 31.01.2024.
12:15
Izvor: Sportske.net

Koliko "uvredljiva" vest...

EPA PHOTO/EFE/ALBERT OLIVE
EPA PHOTO/EFE/ALBERT OLIVE

Povezane vesti

Radio Marka danas je lansirala "ekskluzivu", iako nije 28. decembar (španski 1. april) - Đoan Laporta želi da vrati Franka Rajkarda! 

Novinar David Sančez koji je i potpisao ovaj članak, tvrdi da Laporta razmatra sve opcije i da je kontaktirao svog prijtelja i bivšeg trenera Barselone - Rajkarda. 

Istovremeno, isti izvor navodi da Holanđanin ne namerava da se vrati trenerskom poslu, koji je zbog mentalnih problema napustio još davne 2014. godine! 

Ipak, Sančez piše da Rajkard nije u potpunosti zatvorio vrata Barseloni, na čijoj je klupi sedeo od 2003. do 2008. godine.

Barselona je sa njim započela novu revoluciju, nakon odlaska Radomira Antića i tadašnjeg predsednika Đoana Gašpara. 

Rajkard je doveo Ronaldinja, Etoa, Deka, gurnuo je u vatru Lionela Mesija, Inijesti je dao značajniju ulogu, a Karlesu Pujolu kapitensku traku. 

Barsa je sa Rajkardom osvojila dve titule u La Ligi i Ligu šampiona, ali su se neslavno rastali nakon razočaravajuće dve sezone 2006/07 i 2007/08, u kojima je Barselona ostala bez trofeja. 

Rajkard je kasnije trenirao Galatasaraj, sa kojim je gostovao i na Karaburmi ekipi OFK Beograd u kvalifikacijama za Kup UEFA. Nije se proslavio u Istanbulu, baš ni kasnije kao selektor Saudijske Arabije, što je bio i njegov poslednji posao 2014. godine.

I sada se postavlja logično pitanje - da li je zaista moguće da nema niko na trenerskoj mapi Evrope da preuzme Barselonu, pa da Laporta mora da zove Rajkarda koji se potpuno sklonio ne samo iz fudbalskog i trenerskog, već i javnog života? 

Hansi Flik je slobodan, pominju se i Tomas Tuhel ako dobije otkaz, čak i Jirgen Klop, te Tijago Mota, Roberto De Zerbi... i od svih tih imena, Barselona je spala na to da Laporta zove Rajkarda? 

No, eto, preneli smo vam vest madridske Marke, koja iako važi nekad za jak izvor, ipak nije ni blizu kao gomila proverenijih iz Katalonije, koji su bliski upravi Barselone. 

Naravno, nijedan od njih nije preneo ovu "vest dana" koja uveliko kruži društvenim mrežama kao podsmeh trenutnoj situaciji u Barseloni...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke