Madriđani "troluju" Ćavija, jedna fora "zapalila mreže"!

Autor: Milovan Longinov
subota 06.11.2021.
10:14
Izvor: Sportske.net

Ovo je samo dokaz da ih i dalje boli onih 5:0 i 2:6...

EPA/JUANJO MARTIN
EPA/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Povratak Ćavija Ernandesa odjeknuo je i u Madridu.

Ćavi je bio jedan od najvećih Realovih rivala od 1998. do 2015. koliko je proveo kao igrač u Barseloni.

Ćavi je bio motor ekipe Pepa Gvardiole koja je nanela Madriđanima ponajveće poraze u istoriji, a posebno se pamti onaj Murinjov debi iz novembra 2010. godine kada je bilo 5:0 na "Kamp nou", ali i onih 2:6 iz maja 2009. godine. 

Ćavi je načeo mrežu Ikera Kasiljasa na tom meču kada je bilo 5:0, dok je istoriju ispisao sa četiri asistencije u najvećoj pobedi od 2:6. Niko nikada nije u istoriji "El klasika" upisao toliko asistencija na jednoj utakmici. 

Ipak, to je sve davna istorija, koja se neće toliko računati sada kada dolazi kao trener. Ćavi se nakon šest godina vraća u svoj klub, nakon što je završio igračku i započeo trenersku karijeru u Al-Sadu. 

Sa tim timom osvojio je sve moguće trofeje osim Lige šampiona Azije, dolazi kao mlad trener i sa ogromnim pritiskom.

Jedna navijačka stranica Reala iskoristila je Ćavijeve suze na oproštaju od svog dosadašnjeg kluba i napisala da su one zbog toga što se seli "Al-Sada u All Sad" i rat je mogao da počne.

Barsa jeste nikad tužnija u ovom veku, ali ovakve "fore" na mrežama samo dodatno potpiruju vatru i "teraju" Katalonce da ih zapamte i podsete na njih za nekoliko meseci. Navijači Barse podsećaju Madriđane na sve bolne poraze  koje im je Ćavi naneo i poručuju da će se "čuti na kraju sezone".

Sve u svemu, definitivno je da će i rivalstvo Reala i Barse dobiti novu dimenziju povratkom jedne od legendi katalonskog kluba.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke