Maestralni Žota za pobedu u derbiju, slavile i "tobdžije"!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 10.02.2022.
22:39
Izvor: Sportske.net

Pobede favorita.

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

U derbiju kola Premijer lige ekipa Liverpula je na svom "Enfildu" savladala Lester sasvim zasluženo sa 2:0 (1:0). 

Liverpul je danas počeo utakmicu bez Salaha i Manea, Egipćanin je čekao svoju šansu sa klupe, ali ni to nije smetalo domaćinu da stigne do zaslužene pobede. 

Žota, Dijaz i Firmino su odigrali odlično u napadu, ali reklo bi se da je najbolje odigrao u prvom poluvremenu Tijago Alkantara koji je konstantno pritiskao protivničku odbranu i bio im prava pretnja svojim tačnim pasovima. 

Igrao se 34. minut kada je Liverpul stigao do prednosti. Korner je izveo Trent Aleksander-Arnold, Van Dajk je bio najviši u skoku, a nakon što je golman gostiju odbio loptu, ona je došla do Žote koji dokazuje da se radi o sjajnom napadaču, 1:0.

Mogao je tim Jirgena Klopa da postigne još golova u prvom poluvremenu, ali nije im išlo za rukom, a nisu imali ni sreće, pre svih mislimo na Firmina. 

U nastavku se čekao taj drugi gol Liverpula kako bi se potvrdila pobeda, Žota je propustio jednu šansu, a onda je Lester zaigrao daleko bolje. Ušao je i Salah, a "lisice" su imale šansu preko Medisona, a onda se domaćin vratio glavom u meč ulaskom Salaha koji je namučio Šmajhela. 

Dočekali su domaći drugi gol koji je značio i konačan pad Lestera. 

U toku je bio 87. minut, sve je počelo kada je Fabinjo ukrao loptu, ona je nakon par razmenjenih dodavanja završila kodŽote koji ponovo pokazuje svoje realizatorske sposobnosti.

U drugom meču ovog dana ekipa Arsenala je stigla do pobede protiv Vulverhemptona, gosti su slavili sa 0:1, a jedini gol smo videli u prvom poluvremenu. 

Tada je u 25. minutu Gabrijel iskoristio gužvu u kaznenom prostoru, Lakazet mu je sjajno dodao loptu, a prethodno je bio pravi karambol nakon kornera. Ispostavilo se, dovoljno za tri boda. 

Arsenal dosta opasniji u prvom poluvremenu, iako nisu imali posed lopte, svojim kontrama su pravili muke protivničkoj odbrani, a u nastavku veliki problem. Martineli je u 69. minutu dobio drugi žuti karton, ostavio je svoje drugove na cedilu, ali domaćin to nije iskoristio ovoga puta, pa je Arsenal sada korak bliže ulasku u Ligu šampiona. 

baner

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke