Magat i Herta ostali u eliti, Hamburgeru nedovoljna pobeda iz prvog meča!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 23.05.2022.
22:25
Izvor: Sportske.net

Šok za domaće navijače...

EPA
EPA

Povezane vesti

Fudbaleri Herte uspeli su da ostanu u Bundesligi pošto  su danas u revanšu baraža pobedili Hamburger  u gostima rezultatom 2:0 i tako nadoknadili poraz od 0:1 sa svog stadiona.

Imao je Hamburger prednost iz prvog meča u Berlinu, put stadion iza sebe u revanšu, ali je Herta večeras bila daleko bolji tim i zasluženo je ostala u Bundesligi.

Feliks Magat je očigledno odlično pripremio ovaj meč, a već u četvrtom minutu Bojata je nakon kornera glavom doneo prednost gostima. 

Herta je do poluvremena mogla da postigne još koji pogodak, Bojata je u 26. minutu imao novu šansu. a potom i Tusar u 31. ali je rezultat ostao nepromenjen. 

HSV je pripretio tek početkom drugog poluvremena, Hejer je imao dve dobre šanse u 48. i 49. minutu, istakao se odlični golman Herte Kristensen.

U 63. minutu stadion je utihnuo, Platenhart je iskosa sa desne strane iznenadio golmana domaće ekipe, iz slobodnjaka je pogodio malu mrežu za 0:2. 

HSV je krenuo na sve ili ništa, ostavio je prostora za kontre, a Jovetić je u 73. minutu mogao da reši sve dileme, ovaj put se iskupio golman domaće ekipe.

Herta je do kraja uspela da sačuva vođstvo i tako sačuva status bundesligaša, dok navijači Hamburgera sigurno imaju za čim da žale. Bili su blizu povratka u Bundesligu u regularnom delu, ali su Šalke i Verder bili bolji, kao i večeras Herta...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke